20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ζητείται ρεσεψιονίστ με φωτογραφία με μαγιό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ιταλικό υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε έρευνα με αφορμή μια σεξιστική αγγελία εταιρείας που αναζητούσε γυναίκα ρεσεψιονίστ ηλικίας κάτω των 30 ετών ζητώντας από τους αιτούντες να συμπεριλάβουν μια φωτογραφία τους με μαγιό μαζί με τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα προσόντα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η αγγελία, που δημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας από μια εταιρεία ασφαλείας με έδρα τη Νάπολη, όριζε ότι η υποψήφια πρέπει να είναι γυναίκα, όχι μεγαλύτερη των 30 ετών, να μιλά άπταιστα αγγλικά και να έχει δικό της αυτοκίνητο και «έναν φωτεινό χαρακτήρα με ελκυστική εμφάνιση».

«Ζητάμε να στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η αγγελία για τη δουλειά των 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη γραμμή αφαιρέθηκε αργότερα και η διαφήμιση αναδημοσιεύτηκε, αλλά η είχε ήδη κοινοποιηθεί η αρχική ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή.

«Θέλουν φωτογραφία με μαγιό; Τι παράλογη αγγελία», είπε η Chiara Marciani, σύμβουλος εργασίας για τη Νάπολη. «Είναι σκανδαλώδες, και για πολλούς λόγους – ξεκινώντας με την αναζήτηση μιας γυναίκας κάτω των 30 ετών και έναν μισθό που είναι παράλογα ανεπαρκής για τη δέσμευση και τα καθήκοντα που απαιτεί η δουλειά».

Oltre alla paga da fame, meno di 5 euro per ora, chiedono una foto in costume da bagno per fare la receptionist.Che gente di merda. pic.twitter.com/lsiFXaqVYI

— Il Serpe loco™ (@sempreciro) January 26, 2022

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην επιχειρηματική περιοχή της Νάπολης, είπε στον ιταλικό Τύπο ότι το αίτημα για φωτογραφία με μαγιό ήταν «ακατάλληλο» και το αποτέλεσμα «απλής απόσπασης της προσοχής» του «άπειρου υπαλλήλου» που συνέταξε την αγγελία.

Η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Αντρέα Ορλάντο, ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση.

Το πρόβλημα του σεξισμού παραμένει… χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για την ισότητα των φύλων», τόνισε η σύμβουλος Εργασίας της Νάπολης.

«Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νάπολη, η οποία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών στην απασχόληση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2019, λιγότερο από το 50% των Ιταλίδων που μπορούν να εργαστούν από ηλικιακής πλευράς, κατέχουν μία θέση απασχόλησης.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να παραιτηθούν αφού μείνουν έγκυες, καθώς δεν μπορούν να βρουν μία ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής. Υπάρχει έλλειψη οικονομικά προσιτών εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας όπως επίσης και άκαμπτες συνθήκες στον εργασιακό τομέα.

Ο σεξισμός είναι επίσης διαδεδομένος σε διαφημίσεις πινακίδων σε όλη την Ιταλία, με αποτέλεσμα η Γερουσία να απαγορεύσει πέρυσι τις διαφημίσεις που θεωρούνται σεξιστικές ή μεροληπτικές από τους δρόμους και όλα τα μέσα μεταφοράς.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

: Guardian

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό