29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ζευγάρια 40 έως 50 ετών στο νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σειρά ερωτημάτων απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης στην τελευταία στροφή πριν από την τελική ευθεία για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Η συνέντευξη έγινε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. 

«Καμία συζήτηση με τους ψευτοπατριώτες»

«Κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εθνικές εκλογές του 2023, εκτιμώ ότι θα έχουν μία αισθητή παρουσία, το πόσο θα το δείξουν οι πολίτες με την ψήφο τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για τις δυνάμεις στα δεξιά της ΝΔ. Παρατήρησε ωστόσο πως εν αντιθέσει με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ελλάδα το μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον θέμα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή λόγω των πολιτικών που άσκησε η κυβέρνηση. 

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με ανθρώπους που επικαλούνται έναν ψευτοπατριωτισμό ή εργαλειοποιούν τη θρησκεία, όπως έχει κάνει ένα συγκεκριμένο κόμμα» τόνισε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο τον οποίο, δεν κατονόμασε. 

«Θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να μην υπάρχει καμία αμφιβολία πως η ΝΔ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να έχει την ισχυρή εντολή να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο εξελέγη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ως προς το διακύβευμα της κάλπης.

«Δεν αντέχει η οικονομία μείωση του ΦΠΑ»

«Όποιος μιλά για μείωση ή μηδενισμό του ΦΠΑ να μας πει τι θα περικόψει, γιατί η οικονομία δεν το αντέχει» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης κόβοντας εκ νέου κάθε συζήτηση για πιθανότητα παρέμβασης στον ΦΠΑ έστω και επιλεκτικά σε συγκεκριμένα προϊόντα.  «Δεν θα επιτρέψουμε στον λαϊκισμό των ‘λεφτόδεντρων’ να ξανασηκώσει κεφάλι» επανέλαβε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι «πάνω από το πρόβλημα της ακρίβειας», επανέλαβε πως στόχος είναι να δοθεί μία μόνιμη απάντηση στο πρόβλημα μέσα από αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, εκτίμησε πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά δείχνουν να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα. 

«Μία ερώτησε σε Κασσελάκη: Γιατί δεν καταθέτει το Πόθεν Έσχες;» 

«Συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές που συνήθως τα μεγάλα κόμματα δεν πηγαίνουν καλά, αυτό το στόχο έχουμε θέσει και γιατί όχι να τον ξεπεράσουμε. Το βράδυ των ευρωεκλογών θα κάνουμε ταμείο και θα τοποθετηθούμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ για τα επτά ερωτήματα του Στέφανου Κασσελάκη είπε αιχμηρά: 

«Εγώ θα του απευθύνω ένα ερώτημα, γιατί δεν έχει καταθέσει το Πόθεν Έσχες, το πως έχει δημιουργήσει ένας αρχηγός την περιουσία του ενδιαφέρει τους πολίτες. Γιατί εμφανίστηκε ως τα «καθαρά χέρια», νέος, αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση για τα θέματα που αφορούν στις ευρωεκλογές. 

Νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», μεγαλύτερο ύψους 2 δισ. ευρώ. που θα μπορούν να χρησιμοποιούν και ζευγάρια ηλικίας από 40 έως 50 ετών – η πλειοψηφία των οποίων είχε αποκλειστεί από το πρώτο πρόγραμμα. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης πως θα υπάρξει παρέμβαση και με νέους περιορισμούς στα Airbnb – όχι οριζόντια – αλλά στις περιοχές που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Παρέπεμψε για τις ανακοινώσεις, ωστόσο για μετά τις ευρωεκλογές. 

«Παρακαλώ μη στείλουμε τέτοιους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες…»

Απαντώντας στην ερώτηση του Action 24 και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αποχή καθώς όπως σημείωσε, παραδοσιακά οι ευρωεκλογές παρουσιάζουν ένα μειωμένο ενδιαφέρον από τους πολίτες σε σχέση με τις εθνικές κάλπες. 

«Τίποτα δε με στεναχώρησε περισσότερο από τους ευρωβουλευτές που έβαλαν το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας, υπήρξαν ευρωβουλευτές που ζήτησαν να κοπούν κονδύλια για την Ελλάδα. Παρακαλώ να μη στείλουμε τέτοιους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, είναι πρώτα Έλληνες ευρωβουλευτές και μετά ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει η συζήτηση για την επιστολή ψήφο και στις εθνικές εκλογές. «Φαντάζομαι ότι δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε τις 200 ψήφους που χρειάζονται για τους συμπολίτες μας εκτός Ελλάδας» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου για τους εντός Ελλάδας ψηφοφόρους λόγω του σταυρού. 

Η ερώτηση του Action 24 προς τον Πρωθυπουργό Τέμπη: «Άδικες οι κατηγορίες περί συγκάλυψης»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «άδικες» τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης περί συγκάλυψης και επανέλαβε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 34 κατηγορούμενοι πολλοί εκ των οποίων είναι προφυλακισμένοι ενώ η δίκη θα ξεκινήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.  

«Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη αν κάποιοι δεν την πιστεύουν να το πουν δημόσια» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως όταν υπάρξει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών η συζήτηση θα ξεκινήσει αμέσως και η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί της συγκεκριμένης πρότασης που, ωστόσο, όπως πρόσθεσε – δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή. 

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση της Βόρειας Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως περιμένει μία καθαρή δήλωση από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό με την οποία θα αναγνωρίζει την ονομασία της χώρας του – erga omnes – και ανακοίνωσε πως θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Ιουλίου. 

Για τα ελληνοτουρκικά , ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως υπάρχει μία ειλικρινής προσπάθεια να έρθουν οι δυο χώρες πιο κοντά μέσα από τομείς στους οποίους συνεργάζονται, όπως το μεταναστευτικό. 

«Τα προβλήματα παραμένουν, πάντα υφέρπει ένας αναθεωριτισμός και η Ελλάδα δεν συζητά θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυο χώρες θα πρέπει να είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη όπως έγινε πολλές φορές το παρελθόν, ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2020. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό