16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ζεσταινόμαστε με τέσσερις δημοφιλείς σούπες της Ευρώπης

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπισκ, ΓαλλίαΑυτή η παχύρρευστη, κρεμώδης και πλούσια σούπα, παραδοσιακά περιλαμβάνει υλικά όπως κρέμα, θαλασσινά, κονιάκ ή κρασί και έναν συνδυασμό μπαχαρικών. Η προέλευση της ονομασίας της αποτελεί σημείο διαφωνιών, με κάποιους να θεωρούν ότι αναφέρεται σε μια σούπα που μαγειρεύεται δυο φορές (bis cuits), αφού ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος της σούπας περιλαμβάνει το ψήσιμο των θαλασσινών κι έπειτα το βράσιμό τους ξανά σε ζωμό. Μια άλλη θεωρία, όμως, τη συνδέει με το Bay of Biscay στη δυτική ακτή της Γαλλίας. Η τοπική κουζίνα χρησιμοποιεί παραδοσιακά πικάντικα μπαχαρικά, παρόμοια με αυτή της μπισκ, η οποία πρωτοαναφέρθηκε ως σούπα θαλασσινών τον 17ο αιώνα. Αυτό οδήγησε τους ειδήμονες να θεωρήσουν ότι επρόκειτο αρχικά για ένα θαλασσινό πιάτο που σχεδιάστηκε να παίρνει τη γεύση του από οποιαδήποτε διαθέσιμα υλικά. Σήμερα, η πιο διάσημη μπισκ είναι με αστακό.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό