20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζαχάροβα για απέλαση ρώσων διπλωματών: Εχθρική κίνηση της Αθήνας – Θα απαντήσουμε – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αθήνα θυσιάζει αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών στο όνομα της διατλαντικής συμμαχίας, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της για την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών. Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για εχθρική κίνηση και «απειλεί» με κατάλληλη απάντηση.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae», σημειώνει η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ και προσθέτει:

Το πιστό «σκυλί» του Πούτιν – Ο ρόλος Καντίροφ στον πόλεμο και το σχέδιο δολοφονίας Ζελένσκι «Άνευ προηγουμένου κίνηση»

«Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της ‘διατλαντικής αλληλεγγύης’».

Θα απαντήσουμε καταλλήλως

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» καταλήγει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, «ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί τη Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Ο Ζελένσκι και το «Ελευθερία ή Θάνατος»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό