18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζήτησε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για τα «σπιτάκια ανακλύκλωσης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα, απάντησε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τα λεγόμενα «σπιτάκια ανακύκλωσης».

Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούσε για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, ζητώντας διευκρινίσεις για το ποιες είναι οι «περαιτέρω ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος», όπως ανέφερε στην επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων η ίδια η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η Επίτροπος Φερέιρα στην απάντησή της αναφέρει πως «οι υπηρεσίες της Επιτροπής ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές πρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική σημασία, τη σχέση κόστους-οφέλους και τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων». Και υπογραμμίζει πως «οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να μην προβούν στη δήλωση δαπανών» σχετικά με τα σπιτάκια ανακύκλωσης.

Τέλος η Κομισιόν στην απάντησή της ζητά περαιτέρω έλεγχο, αναφέροντας: «η Επιτροπή πρότεινε να διενεργήσει τον έλεγχο η ελληνική αρχή ελέγχου (ΕΔΕΛ) για την αντιμετώπιση των ζητημάτων». Σύμφωνα με την απάντηση, «οι προαναφερθείσες επενδύσεις αφορούν έργα συνολικού ύψους 48 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται στην περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταφορών και Περιβάλλοντος 2014-2020, ενώ παρόμοιες επενδύσεις επιλέχθηκαν και για συγχρηματοδότηση από την ΕΕ στις περιφέρειες Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ και στην Κρήτη με προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό