28.4 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ζάκυνθος: Με τις φλόγες πάνω από το κεφάλι τους γλεντούσαν σε… πανηγύρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει μια ανάρτηση που είδε το φως της δημοσιότητας όπου κάτοικοι της περιοχής Αγία Μαρίνα στη Ζάκυνθο προτίμησαν να παρευρεθούν σε πανηγύρι την ώρα που η φωτιά έκαιγε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους. 

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook της ομάδας Forecast Weather Greece έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες να καταφέρονται κατά όσων συμμετείχαν στο πανηγύρι. Μάλιστα σχολιάζουν την αδιαφορία των κατοίκων αλλά και την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού οι συμμετέχοντες στο γλέντι βρίσκονταν κυριολεκτικά μια ανάσα από τις φλόγες που έκαιγαν το δάσος.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη αλλά παραμένει κρίσιμη.

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και περισσότεροι από 35 πυροσβέστες. Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμει και ο Δήμος Ζακύνθου με υδροφόρες.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών την 1η Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Κρήτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό