24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζάκυνθος: Ανήλικοι νταήδες απειλούσαν και έκλεβαν 15χρονο για 7 μήνες – «Φοβόμουν, με απειλούσαν»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μαρτύριο είχε γίνει η ζωή ενός 15χρονου εδώ και 7 μήνες στη Ζάκυνθο, καθώς το παιδί ήταν θύμα βασανιστηρίων από μια παρέα τριών ανηλίκων, που του ασκούσαν συστηματικά bullying, τον απειλούσαν με μαχαίρια και ρόπαλα, τον έκλεβαν και τον ξυλοκοπούσαν. 

Το παιδί τελικά, βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει στους γονείς του τη φρίκη που ζούσε τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ακόμη κι όταν προχώρησε στην αποκάλυψη, ο εφιάλτης του δεν έλαβε τέλος, αφού οι τρεις ανήλικοι νταήδες συνέχισαν να στέλνουν απειλητικά μηνύματα τόσο στον ίδιο, όσο και στους γονείς του.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδί τους τελευταίους επτά μήνες είχε δεχθεί περισσότερες από 25 επιθέσεις από τη συμμορία των ανηλίκων, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου πριν από μερικές ημέρες. 

«Ζητούσα βοήθεια, αλλά δεν βοηθούσε κανείς»

Ο 15χρονος συγκλονίζει περιγράφοντας στο Mega τις άγριες επιθέσεις που δεχόταν από τους ανήλικους νταήδες: «Ήμουν μέσα στη μέση της πλατείας, ζητούσα βοήθεια και δε με βοήθησε κανείς. Ούτε καν το μαγαζί που ζήτησα βοήθεια δεν κάλεσε την αστυνομία».

Οι τρεις νταήδες έστηναν καρτέρι τα βράδια στον 15χρονο και όταν τον έβρισκαν μόνο του, τον ξυλοκοπούσαν και τον λήστευαν. Του απέσπασαν 300 ευρώ, υπό την απειλή μαχαιριών και ροπάλων, ενώ τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν, αν μιλήσει. 

«Με απειλούσαν με τη ζωή μου γιατί, ξέρετε, κουβαλάνε “σίδερα” πάνω τους, μαχαίρια, ρόπαλα και τέτοια. Και φοβόμουν. Ούτε έχω προκαλέσει ποτέ και οι αστυνόμοι που τους ρώτησαν τι έχουν μαζί μου, είπαν απλά τίποτα. “Δεν μας είχε πειράξει ποτέ, απλά τον είδαμε έτσι και αποφασίσαμε να του κάνουμε κακό”».

Το παιδί βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλει να βγαίνει από το σπίτι του. 

«Τα παιδιά μας είναι φυλακισμένα. Είναι μέσα στο σπίτι. Για να βγούμε πρέπει να βγούμε όλοι μαζί, αστυνομία. Έχει στοιχειοθετηθεί η κατηγορία από τον εισαγγελέα σαν κακούργημα. Ο Εισαγγελέας ωρυόταν να τους βρείτε οπωσδήποτε πόρτα πόρτα μέχρι το πρωί», είπε ο πατέρας του 15χρονου.

Οι γονείς του παιδιού έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που θα καταθέσουν στις δικαστικές αρχές όταν οριστεί δικάσιμος. Ένα από τα απειλητικά μηνύματα που έστελναν οι «νταήδες» στον 15χρονο φέρεται να έλεγε: «Πας και κάνεις μηνύσεις; Όταν σου … τη μάνα θα κάνεις μήνυση;». 

Οι τρεις ανήλικοι και οι γονείς τους που συνελήφθησαν έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό