21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εύσημα Κ. Σακελλαροπούλου στον Σλοβένο πρόεδρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα συγχαρητήριά της προς τον Σλοβένο πρόεδρο Borut Pahor, για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του αντιμετώπισε τον κορωνοϊό, καθώς, από χθες το βράδυ, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που ανακοίνωσε επισήμως την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και την επιστροφή στην ομαλότητα, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης που είχε με τον Σλοβένο ομόλογό της η κ. Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για το βιντεοσκοπημένο μήνυμα συμπαράστασης, στην ελληνική γλώσσα, που της απέστειλε λόγω πανδημίας.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και κυρίως στον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης του προβλήματος από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς την πρόσφατη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στον ΄Εβρο, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Σλοβένο ομόλογό της για την άμεση στήριξη της χώρας του και τη συμμετοχή Σλοβένων αστυνομικών στην FRONTEX. Από την πλευρά του, ο κ. Pahor τόνισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό