15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εύβοια: Πυρκαγιά στην Ιστιαία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ύφεση είναι οι 2 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Λιχάδας στην Ιστιαία Ευβοίας όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική σε νεότερη ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Πυρκαγιά σε δύο διαφορετικές εστίες δασικής έκτασης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιστιαία Ευβοίας. Όπως είπε στο skai.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από κεραυνό και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί αεροσκάφη τύπου Air Tractor. Η πρώτη εκτίμηση είναι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να την αντιμετωπίσουν. 

Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Λιχάδας. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη, και μεταβαίνουν 43 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ακόμα αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι εστίες βρίσκονται εκτός οικιστικού ιστού σε δύσβατη περιοχή, γι’ αυτό και σηκώθηκαν αεροσκάφη. Στην περιοχή δεν πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. 

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή. 

Πυρκαγιά σε 2 διαφορετικές εστίες δασικής έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή της Λιχάδας, στην Ιστιαία Ευβοίας. Επιχειρούν 3 Α/Φ και μεταβαίνουν 43 #πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ακόμα Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 23, 2022

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό