20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην άσκηση των καθηκόντων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκοπεύει να επιστρέψει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Μετά την απόφαση άρσης της ηλεκτρονικής επιτήρησης για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο Qatargate, ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι η κυρία Καϊλή πλέον θα «μπορεί να εξέρχεται από την κατοικία της, να πηγαίνει με το παιδί της στο πάρκο, να πηγαίνει για ψώνια. (…) Πράγματα που της έχουν λείψει».

Η ίδια δεν έχει ενοχληθεί από την απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, καθώς όπως έχει πει «μόνο αν αθωωθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Το αίτημα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή θα υποβάλει αίτημα «στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διαπιστωθεί ότι έγινε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της από τις βελγικές αρχές. Αν ευδοκιμήσει και κρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της, όλες οι πράξεις μέχρι στιγμής ακυρώνονται».

«Η ασυλία δεν θα παραβιάζεται» συμπλήρωσε και γνωστοποίησε πως «έχουμε ισχυρά στοιχεία ότι ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της, παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπόθεση θα αργήσει αρκετά για να φτάσει σε δίκη, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το εάν θα φτάσει στο ακροατήριο, λέγοντας ότι «όταν το υλικό που συγκεντρώνεται δεν είναι ισχυρό, δεν πάει στο ακροατήριο, αλλά εκδίδεται βούλευμα».

Για τα χρήματα στο σπίτι της

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, αφού είπε πως «πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι δωροδοκία», δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία ότι δεν την αφορούν.

«Έχει τεκμηριωθεί μέχρι σήμερα ότι τα χρήματα δεν είχαν καμία σχέση με την κα Καϊλή. Δακτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν ποτέ κι άλλα πολλά αποδεικτικά μέσα».

Τέλος, και όσον αφορά στην ψυχολογική της κατάσταση, είπε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση γιατί επιστρέφει και στα καθήκοντά της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό