15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εφετείο: 3000 ευρώ ποινή σε εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν την παράνομη απεργία

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης, το Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου

 -κρίθηκε τελεσίδικα παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

 -διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας- αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργέιο παιδείας αναφέρει: «Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.»

ΟΛΜΕ: Νέες Γενικές Συνελεύσεις και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή    13/10/2021 17:22    ΑΠΕ-ΜΠΕ    Αθήνα, Greece    241    Greek

Μετά και την δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ διευκρινίζει, ότι «όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία-αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη».

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου.

Επίσης, η ΟΛΜΕ χαιρετίζει «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη (100.000 απεργοί, περίπου 70%) και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα».

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

Ν. Φίλης: Ένα ακόμη βήμα προς τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, η απόφαση του Εφετείου για την απεργία των εκπαιδευτικών    13/10/2021 18:24    ΑΠΕ-ΜΠΕ    Αθήνα, Greece    201    Greek

Ως «ένα ακόμη βήμα προς τον αντιδημοκρατικό κατήφορο», χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, την απόφαση του Εφετείου, που κήρυξε παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών.

«Καμία προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει για την εκπαίδευση, όσο αυτή σύρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων ή προπηλακίζεται από την Αστυνομία. Απαιτείται ουσιαστικός διάλογος με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς» αναφέρει ο κ. Φίλης.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Με δεδομένη την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, όπως έδειξαν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τους, μοναδική λύση είναι η απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση. Είναι διατάξεις που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, δημιουργώντας σχολεία δύο ταχυτήτων. Επείγει η επαναφορά του συναινετικού πλαισίου για την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας, που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει κάθε σκέψη ότι θα λυγίσει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και διώξεις. Μόνο πανικό μαρτυρά αυτή η τακτική».

Επίσης, καλεί «ιδιαίτερα τους νέους και τους γονείς, να συμπαραταχθούν στους εκπαιδευτικούς, που δίνουν μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο» και καταλήγει: «Αυτοί εξάλλου κράτησαν όρθιο το σχολείο την εποχή των μνημονίων και της πανδημίας. Μόνο με τη συμπαράσταση της κοινωνίας μπορούν να δώσουν νικηφόρα τον αγώνα τους, ανατρέποντας τις κυβερνητικές επιδιώξεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό