16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εφαρμόστε πλήρως την τηλεργασία- Οδηγείτε το Δημόσιο σε κατάρρευση

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυρά κατά του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, εξαπολύει για ακόμη μία φορά, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης για το θέμα της τηλεργασίας στο Δημόσιο, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο κ. Βορίδης οδηγεί τον τομέα σε αδιέξοδο. 

Καλεί επίσης τον πρωθυπουργό να παρέμβει ο ίδιος για να προσαρμοστεί η χώρα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και την κοινή λογική.  «Αν δεν το κάνει θα φέρει ο ίδιος την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021 (πολύ πριν εμφανιστεί η μετάλλαξη «Ο» και ενώ η μετάλλαξη «Δ» κατέγραφε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό μαύρο ρεκόρ θανάτων) ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών το αυτονόητο: Υποχρεωτική και καθολική τηλεργασία με ενιαίους και διάφανους κανόνες για όλες τις υπηρεσίες και όλο το προσωπικό, με τις αυτονόητες εξαιρέσεις όπου δεν γίνεται διαφορετικά λόγω της φύσης της εργασίας. Να κάνουμε και στην Ελλάδα ότι κάνουν στην Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Κύπρο, στην Τσεχία…», αναφέρει. 

«Έτσι θα σταματήσει να αναπαράγεται η σημερινή χαοτική κατάσταση όπου σε άλλες υπηρεσίες εφαρμόζεται τηλεργασία και σε άλλες δεν εφαρμόζεται καθόλου με τους υπαλλήλους να συνωστίζονται στα γραφεία και πριν φτάσουν σε αυτά, στα ΜΜΜ με αποτέλεσμα την διαρκή διασπορά της νόσου», συμπληρώνει. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «Αντί  ο κ. Βορίδης να ακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών, να δει τι γίνεται στην Ευρώπη και να ακούσει την τεκμηριωμένη και λειτουργική πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έφερε στις 27/12/21  νέα μέτρα που προβλέπουν εφαρμογή έως 50% της τηλεργασίας με απόφαση της κάθε Υπηρεσίας. Αντί να κατοχυρώνει ελάχιστο υποχρεωτικό όριο εφαρμογής, θεσπίζει «οροφή» που δεν θα πρέπει να την υπερβαίνει κανείς.

Τις πρώτες ώρες του 2022 με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τα υπουργεία να καταθέσουν εφεδρικό πλάνο εργασιών, καθώς προβλέπει δυσλειτουργίες στη λειτουργία τους λόγω μαζικής νόσησης προσωπικού. Όπως αναφέρεται στην επείγουσα ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη προς όλα τα υπουργεία, «η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, σε ό,τι αφορά τους ανθρώπινους πόρους θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες». 

Τέλος, απευθυνόμενος άμεσα στον κ. Βορίδη, ο κ. Ζαχαριάδης δηλώνει: «Κε Βορίδη έχετε αποτύχει πλήρως. Με την πολιτική σας εκθέτετε τους πολίτες σε κίνδυνο και ταυτόχρονα οδηγείτε το δημόσιο τομέα σε κατάρρευση. Είναι προφανές ότι  δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή λειτουργία του Δημοσίου, δεν μπορείτε να προστατέψετε την υγεία των εργαζόμενων, δεν ακούτε, δεν διαβάζετε, δεν παρακολουθείτε, δεν συνομιλείτε με τους ομολόγους στις χώρες της ΕΕ. Είστε ανεπαρκής για να διαχειριστείτε την κρίση. Οδηγείτε τον τομέα ευθύνης σας σε αδιέξοδο. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ο ίδιος για να προσαρμοστεί η χώρα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και την κοινή λογική. Αν δεν το κάνει θα φέρει ο ίδιος την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό