20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευ. Τσακαλώτος στο Ναυτεμπορική TV: Πολύ πιθανό να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολύ πιθανό να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην εκπομπή 7-10 της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα από τη μία με την ακρίβεια και από την άλλη με θέματα δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός κρύβεται είπε ο κ. Τσακαλώτος και δεν πάει στη βουλή να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Για τα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέτεινε στοιχεία της Eurostat όπου, όπως ανέφερε, μόνο το 7% των πολιτών είδαν να μεγαλώνει το εισόδημα τους, το 24% έχει μείωση και οι υπόλοιποι έχουν μείνει στάσιμοι.

Η ανάπτυξη στη χώρα, είπε ο κ. Τσακαλώτος, είναι άνιση και άδικη και η κυβέρνηση Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε κατανοήσει ότι η ανάπτυξη πρέπει να πάει μαζί με την κοινωνία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ανακτούσε την εξουσία θα ήταν αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διαφορετική φορολογική πολιτική και μια διαφορετική προσέγγιση με κυρίαρχο σύνθημα δικαιοσύνη παντού, σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε ακόμη και άδικους φόρους, ωστόσο  σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να περιλάβει και το μεγάλο ζητούμενο ότι το 2015 η χώρα δεν είχε ολοκληρώσει τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή και ήταν δεσμευμένη από προηγούμενες κυβερνήσεις να έχει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για το «μαξιλάρι» των 35 δισ. ευρώ που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη διακυβέρνηση και το χαρακτήρισε τομή στην οικονομική ιστορία του τόπου. «Εμείς αφήσαμε ένα καθαρό διάδρομο στην επόμενη κυβέρνηση αφενός με το μαξιλάρι και αφετέρου με τη ρύθμιση του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό