31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ευρωπαϊκό στίβου: Οχτώ συν δύο τελικοί για την ελληνική ομάδα τη 2η μέρα του πρωταθλήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη μία γεμάτη μέρα ακολουθεί στο Ευρωπαϊκό για τους Έλληνες αφού αρκετοί συμμετέχουν σε προκριματικούς ενώ έχουμε και δύο τελικούς.
Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Μέρα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι η Day 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, που φιλοξενείται στη Ρώμη, μιας και πέρα από τους αρκετούς προκριματικούς θα έχουμε και δύο τελικούς!

Με πλήρη ομάδα κατεβαίνει η Ελλάδα στον προκριματικό της σφυροβολίας των ανδρών, αφού Μιχάλης Αναστασάκης (φετινό 74.43μ), Χρήστος Φραντζεσκάκης (φετινό 74.96μ) και Κώστας Ζάλτος (φετινό 75.81μ) θα αγωνιστούν για την πρόκριση στον τελικό. Το όριο για την απευθείας πρόκριση να είναι στα 77μ, οι τρεις θα χρειαστούν νέα φετινά ρεκόρ για να περάσουν απευθείας στον τελικό όμως οι δύο στους τρεις έχουν ρεκόρ καλύτερο από τη συγκεκριμένη επίδοση. Οι Ζάλτος και Αναστασάκης αγωνίζονται στο Α γκρουπ ενώ ο Φραντζεσκάκης στο Β.

11:05 – 12:30 Λίστα εκκίνησης προκριματικού σφυροβολίας

Σειρά θα πάρουν οι τρεις πρωταθλήτριες του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ και Αριάδνη Αδαμοπούλου με στόχο την τριπλή πρόκριση στον τελικό. Το όριο για απευθείας πρόκριση είναι στα 4.55μ φαίνεται εφικτό και για τις τρεις, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη Στεφανίδη να έχει υπερβεί αυτό το ύψος πολλάκις φέτος ενώ με φετινό 4.60μ φαίνεται απόλυτα εφικτό και για την Πόλακ. Η πρωτοεμφανιζόμενη Αδαμοπούλου, από την άλλη, θα χρειαστεί να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που είναι 4.50μ και έχει δείξει πως μπορεί να το υπερβεί. Στεφανίδη και Πόλακ αγωνίζονται στο Α γκρουπ και Αδαμοπούλου στο Β, με τους αγώνες να διεξάγονται ταυτόχρονα σε δύο στρώματα.

11:40 Λίστα εκκίνησης προκριματικού επί κοντώ

Συνέχεια έχουν τα 100άρια γυναικών, με διπλή ελληνική συμμετοχή. Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Δήμητρα Τσουκαλά θα αγωνιστούν στις προκριματικές σειρές των 100μ γυναικών με στόχο να να βρεθούν στον επόμενο γύρο. Με φετινό ρεκόρ 11.22 και 11.36 αντίστοιχα, οι δυο τους θα χρειαστεί να δώσουν τον καλό τους εαυτό για να μπορέσουν να βρεθούν στον ημιτελικό του αγώνα. Η Τσουκαλά αγωνίζεται στη δεύτερη προκριματική σειρά, στον τρίτο διάδρομο, ενώ η Εμμανουηλίδου στην τρίτη προκριματική σειρά και τον δεύτερο διάδρομο.

11:58 – 12:06 Λίστα εκκίνησης προκριματικών σειρών 100μ

Το απόγευμα θα μας βρει με δύο τελικούς που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Ο πρώτος θα είναι αυτός του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, στον απευθείας τελικό των 20λμ βάδην ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής του αγωνίσματος, που έχει φετινό ρεκόρ 1:21:55, φαίνεται πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι πολύ καλό. Η πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση θα μπορούσε να συνοδευτεί από μία εξαιρετική εμφάνιση και γιατί όχι από ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ο ίδιος έχει πλησιάσει πάρα πολύ το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (που κρατά από το 2012) και έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα.

19:00 Λίστα εκκίνησης ΤΕΛΙΚΟΥ 20χλμ βάδην ανδρών

Το υπόλοιπο του Σαββάτου θα αφιερωθεί στον μεγάλο τελικό του μήκους ανδρών, με πρωταγωνιστή τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης, που είναι κάτοχος του τίτλου και έχει συνολικά δύο χρυσά στη διοργάνωση αλλά και το ρεκόρ του πρωταθλήματος, θα επιδιώξει να διευρύνει το νικηφόρο σερί του και να διατηρήσει τα σκήπτρα του ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης. Ο ίδιος θα έχει σημαντικό ανταγωνισμό, με τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ να έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση με 8.41μ στον προκριματικό, αλλά και τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι που μπήκε χαλαρά και προσγειώθηκε στα 8.17μ. Ο αγώνας αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον και, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο Gazzetta πιστεύει πως ίσως να είναι ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό