35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: «Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη – Ιστορικό μετάλλιο στη Ρώμη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4μ73 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ κι έγραψε ιστορία με το πέμπτο διαδοχικό της στη διοργάνωση.

Συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στη Ρώμη, η Στεφανίδη έδωσε μια τρομερή μάχη με τη Μόζερ και τελικά κατέλαβε την δεύτερη θέση και συνέχισε τη συλλογή μεταλλίων που ξεκίνησε το 2014 στη διοργάνωση.

Το φετινό είναι το πέμπτο διαδοχικό της Στεφανίδη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετρώντας δύο χρυσά και τρία ασημένια. Αναλυτικά:

Χρονιά

Πόλη

Μετάλλιο

2024

Ρώμη

Ασημένιο

2022

Μόναχο

Ασημένιο

2018

Βερολίνο

Χρυσό

2016

Άμστερνταμ

Χρυσό

2014

Ζυρίχη

Ασημένιο

Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια έσπασε το φετινό ρεκόρ της με άλμα στα 4μ.73, αλλά η Αντζέλικα Μόζερ από την Ελβετία κατάφερε να περάσει τα 4μ78 και σημειώνοντας νέο ρεκόρ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το βάθρο συμπλήρωσε η Βρετανίδα, Μόλι Κόντερι.

Η Στεφανίδη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καθόταν με πλάτη στο στρώμα, προκειμένου να μένει συγκεντρωμένη και να μη βλέπει τι κάνουν οι αντίπαλές της, ενώ πανηγύρισε όλες τις προσπάθειες της με τα μέλη της ομάδας, τους Έλληνες φιλάθλους και της οικογένειας τους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Το τελευταίο διάστημα είχε ενοχλήσεις στο πέλμα, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τον προκριματικό του Σαββάτου. Έτσι αγωνίστηκε με παυσίπονα προκειμένου να μετριάσει τις ενοχλήσεις και να κάνει ανενόχλητη τον αγώνα της. Ακόμη και έτσι έκανε αυτό που ήξερε από καιρό ότι μπορεί έστω και αν στο τέλος του αγώνα πανηγύριζε και έλεγε στον Εμμανουήλ Καραλή να της φέρει ένα καροτσάκι να την πάρει!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό