12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευρωπαίοι σε… πανικό: Τρέχουν οι πέντε ομάδες μας για ενίσχυση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπήκε το καλοκαίρι και απέμειναν μόλις 2-3 εβδομάδες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, με τις ανάγκες των εκπροσώπων μας στις διοργανώσεις της UEFA να είναι τεράστιες.

Το καλοκαίρι θα είναι… καυτό. Φράση κλισέ με κυριολεκτική και μεταφορική έννοια. Ειδικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρώτη μέρα του Ιουνίου και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της θερινής προετοιμασίας, δεν έχει πολύ ακόμη. Οι πέντε εκπρόσωποί μας στις διοργανώσεις της UEFA, θα αρχίσουν τη δουλειά για τη σεζόν 2023-24, σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Κάποιοι στα μέσα Ιουνίου και κάποιοι άλλοι στα τέλη.

Ο λόγος απλός: Σε 1,5 μήνα από τώρα, αρχίζουν οι επίσημες αναμετρήσεις. Καθοριστικές, κομβικές για όλη τη σεζόν, με δέλεαρ γοήτρου και φυσικά οικονομικό. Οπότε επιβάλλεται ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης, να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την εποχή, όταν φτάσει η στιγμή εκείνη. Αναμένοντας σε δύο εβδομάδες να μάθουν και τους αντιπάλους τους στις πρώτες τους προκριματικές «μάχες».

Ο μεγάλος… πονοκέφαλος, φυσικά και είναι η ενίσχυση. Διότι οι ανάγκες και των πέντε ελληνικών ομάδων, είναι μεγάλη. Τα ερωτηματικά πολλά και σαφώς δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση για να γίνουν οι κινήσεις προς το τέλος του καλοκαιριού. Τέτοιου είδους πειράματα, αποδείχτηκαν καταστροφικά τα προηγούμενα χρόνια.

Η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος, ΑΕΚ, μοιάζει να είναι στη λιγότερο πιεσμένα κατάσταση απ’ όλους. Βέβαια, τη στιγμή που αναζητά λύσεις ενίσχυσης του ρόστερ (στόπερ, σέντερ φορ κτλ) ενώ ήδη έχει αποκτήσει τον Πήλιο απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκκρεμεί το θέμα Πινέδα. Ζήτημα που πρέπει να «κλείσει» το συντομότερο δυνατό, όσο δύσκολο κι αν είναι. Γιατί αν δεν κατορθώσει ο Μεξικανός με κάποιο τρόπο να παραμείνει στην Ένωση, αυτόματα δημιουργείται ανάγκη κάλυψης του κενού ίσως του MVP της περασμένης σεζόν.

Στον Παναθηναϊκό οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες. Η επιστροφή Ζέκα δε λύνει αγωνιστικά προβλήματα τουλάχιστον άμεσα, καθώς προέρχεται από πολύμηνη απουσία λόγω χιαστού. Το τέλος της συνεργασίας με τον Κουρμπέλη και η δεδομένη ανάγκη απόκτησης ενός επιτελικού χαφ, έχουν αφήσει «γυμνή» τη μεσαία γραμμή. Τη στιγμή που υπήρχε ανάγκη για στόπερ, δεξιό και αριστερό μπακ! Οπότε οι άμεσες ανάγκες για 3-4 πρωτοκλασάτες μεταγραφές μέχρι μέσα Ιουνίου (όπως είχε εκφραστεί απ’ την ίδια την ΠΑΕ) δημιουργούν τεράστια χρονική πίεση.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Ολυμπιακό. Εκεί το πράγμα είναι ακόμη περισσότερο περίπλοκο, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας. Μόλις κλείσει αυτή η συμφωνία, θα αρχίσουν να «ξεκλειδώνουν» οι επόμενες… πίστες που αφορούν παίκτες. Κι ο Ολυμπιακός έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως του Μπακαμπού, του αμυντικού χαφ, του στόπερ και αυτά μόνο για αρχή.

Περίπου 7-8 ή και περισσότερες μεταγραφές, θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει να «τρέξει» το θέμα του φορ, γιατί κινδυνεύει προς τα τέλη του μήνα όταν αρχίσει προετοιμασία, να μην έχει επιθετικό για να δουλέψει. Ολιβέιρα τέλος, Τόμας δεν υπολογίζεται και έτσι πρέπει άμεσα να έρθει στράικερ, η οποία είναι και η πιο κομβική κίνηση απ’ όλες. Συν τις ανάγκες που υπάρχουν για κάθε γραμμή του γηπέδου.

Τις περισσότερες μεταγραφές απ’ όλους αναμένεται να κάνει ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς παρότι δεν ακούγονται πολλά, πρέπει να προχωρήσουν στην απόλυτη αναδόμηση του ρόστερ τους, με τον τεχνικό διευθυντή, τον προπονητή και τη διοίκηση να είναι σε ανοιχτή γραμμή. Δεδομένα θα υπάρξουν αποχωρήσεις, δεδομένα θα γίνουν πολλές προσθήκες. Με τη θέληση να αφορά αλλαγή φιλοσοφίας, με νεότερους, πιο φιλόδοξους και ίσως κάποιους Έλληνες παίκτες να πηγαίνουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Φυσικά ο χρόνος πιέζει αφόρητα, καθώς η κλεψύδρα για την προετοιμασία και τα προκριματικά του Conference League, αδειάζει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό