35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ευρωκλογές 2024: Οι πρώτοι σε σταυρούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Αυτιάς οδηγεί την κούρσα στη «μάχη του σταυρού», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος κόβει το «νήμα» ο Κώστας Αρβανίτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. εκλέγει 7 ευρωβουλετές. Ο Γιώργος Αυτιάς τερματίζει πρώτος, ενώ τη δεύτερη θέση της «γαλάζιας» ευρωλίστας κερδίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ακολουθούν οι: Φρέντι Μπελέρης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας.

: ekloges.ypes.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τέσσερις έδρες στη νέα Ευρωβουλή. Από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Κώστας Αρβανίτης και έπονται ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Νίκος Παππάς και η Έλενα Κουντουρά.

: ekloges.ypes.gr

Στο ΠΑΣΟΚ, που κερδίζει τρεις έδρες, πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Νίκος Παπανδρέου, και ακολουθούν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο Σάκης Αρναούτογλου.

: ekloges.ypes.gr

Στην Ελληνική Λύση, που κερδίζει δύο «εισιτήρια» για το Ευρωκοινοβούλιο, πρώτος τερματίζει ο Φράγκος Εμμανουήλ και ακολουθεί η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

: ekloges.ypes.gr

Από το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ξεχωρίζουν ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, οι οποίοι – βάσει των έως τώρα αποτελεσμάτων – περνούν το κατώφλι της Ευρωβουλής.

: ekloges.ypes.gr

Από το κόμμα «Νίκη» πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος και εκλέγεται ευρωβουλευτής.

: ekloges.ypes.gr

Από την Πλεύση Ελευθερίας τις περισσότερες ψήφους κερδίζει η Μαρία Ζαχαρία, η οποία και περνά την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου.

: ekloges.ypes.gr

Από τη Φωνή Λογικής πρώτη σε σταυρούς έρχεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με ένα εκλογικό θρίλερ να βρίσκεται σε εξέλιξη για το αν θα καταφέρει τελικά να κερδίσει το εισιτήριο για την Ευρωβουλή.

Ευρωεκλογές 2024: Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό