33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ευρωεκλογές 2024: Η υποχώρηση της ΝΔ – Άνοδος ΠαΣοΚ στη μάχη της Κρήτης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντική υποχώρηση των ποσοστών της στην Κρήτη βλέπει η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, σε σχέση με τις πιο πρόσφατες εθνικές εκλογές, εκείνες του Ιουνίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει όχι μόνο να «βάψει» μπλε ολόκληρη τη μεγαλόνησο αλλά και να καταγράψει ποσοστά μεταξύ 35% και 40%.

Οι δύο «πράσινοι νομοί»

Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη στις Ευρωεκλογές, αλλά πέραν της υποχώρησης των ποσοστών της, τα οποία κινούνται από 24% στο Ηράκλειο έως 30% στο Ρέθυμνο, έχασε και την πρωτοπορία από το ΠαΣοΚ σε δύο νομούς και συγκεκριμένα σε εκείνους του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Αναλυτικότερα, στο Λασίθι το ΠαΣοΚ καταγράφει αυτήν την ώρα ένα ποσοστό γύρω στο 31%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 26%. Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο το ΠαΣοΚ πλησιάζει το 28% με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται γύρω στο 24%.

Στους άλλους δύο νομούς η Νέα Δημοκρατία, παρά την πτώση των ποσοστών της παραμένει πρώτη δύναμη. Συγκεκριμένα, στο νομό Ρεθύμνης η Νέα Δημοκρατία επιτυγχάνει ποσοστό κοντά στο 30% με το ΠαΣοΚ στο 25%, ενώ στα Χανιά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στο 27%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη δεύτερη θέση με 17% και το ΠαΣοΚ στην τρίτη με 15%.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει χαμηλές εκλογικές επιδόσεις στο νησί, σε συνέχεια των ποσοστών του στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα τις ριζοσπαστικής αριστεράς είναι τρίτο σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ τη δεύτερη θέση παίρνει μόνο στα Χανιά, τόπο καταγωγής του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη. Τα ποσοστά του κόμματος στο νησί κυμαίνονται από 17% στα Χανιά έως 11% στο Ρέθυμνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό