21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευπρόσδεκτη η μεσολάβηση του Πάπα, αλλά το Κίεβο εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Βατικανό θέλει να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, κάτι το οποίο χαιρετίζει μεν το Κρεμλίνο, αλλά παράλληλα θεωρεί ανέφικτο, «λόγω της στάσης του Κιέβου».

«Φυσικά, χαιρετίζουμε μια τέτοια πολιτική βούληση, αλλά δεδομένης της de facto και της de jure κατάστασης που έχουμε τώρα στην ουκρανική πλευρά, αυτές οι πλατφόρμες δεν μπορεί να έχουν ζήτηση», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πριν από δέκα ημέρες, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι το Βατικανό είναι έτοιμο να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την Ουκρανία ότι δεν αφήνει περιθώρια συνομιλιών με το να αποκλείει τη συμμετοχή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά το Κίεβο αρνείται να παραχωρήσει εδάφη.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρει συχνά την Ουκρανία στις δημόσιες εμφανίσεις του και έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κρίση κινδυνεύει να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων με ανεξέλεγκτες παγκόσμιες συνέπειες.

Τον περασμένο μήνα, ο Ποντίφηκας κάλεσε για πρώτη φορά τον ίδιο τον Πούτιν να σταματήσει «το σπιράλ της βίας και του θανάτου» στην Ουκρανία.

Πηγές: REUTERS, ANSA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό