21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ευελπιστώ ότι το Bitcoin θα φέρει την «ειρήνη στον κόσμο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο CEO της Twitter και της Square, Jack Dorsey ήταν από καιρό ενθουσιώδης υποστηρικτής Bitcoin. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο αισιόδοξος για την κρυπτογράφηση που πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιφέρει έναν πιο ειρηνικό πλανήτη. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε ότι το bitcoin θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων και θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερα ζητήματα.

Η ελπίδα μου είναι ότι δημιουργεί παγκόσμια ειρήνη ή βοηθά στη δημιουργία παγκόσμιας ειρήνης. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλους τους περισπασμούς που μας αποσπούν από τους μεγαλύτερους στόχους που επηρεάζουν κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη. Διορθώνετε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα και έτσι βελτιώνεται η δραματική κατάσταση. Θα είναι μακροπρόθεσμη η προσπάθεια, αλλά η ελπίδα μου είναι σίγουρα ειρηνική

Παράλληλα, ο Dorsey είχε μιλήσει το 2018 για την πεποίθησή του ότι το Bitcoin θα γίνει ένα «ενιαίο νόμισμα» στον πλανήτη μέσα σε μια δεκαετία. Η εταιρεία του Square είχε ανακοινώσει τα σχέδια για την κατασκευή ενός πορτοφολιού υλικού bitcoin.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια μεταξύ της τρέχουσας κατάστασης της κρυπτογράφησης και της δυνατότητας που οδηγεί σε παγκόσμια ειρήνη, όπως η αναξιόπιστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε πολλές περιοχές. Η κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη bitcoin και για την επεξεργασία συναλλαγών είναι επίσης αντίθετη με το όραμα του Dorsey, δεδομένης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης πολλών κρυπτονομισμάτων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό