35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΕΥΔΑΠ: Χρήσιμες συμβουλές για τις ημέρες του καύσωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανάγκη για τη δροσιά που μπορεί να μας προσφέρει το νερό αυξάνεται. Η ΕΥΔΑΠ ωστόσο δίνει χρήσιμες συμβουλές για τον περιορισμό της σπατάλης του νερού, ειδικά το κρίσιμο διάστημα του καύσωνα, αλλά και γενικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με σκοπό τη διαφύλαξη των διαθέσιμων αποθεμάτων. 

Οι προτάσεις της ΕΥΔΑΠ για την αποφυγή της άσκοπης σπατάλης του νερού:

Αποφύγετε το πλύσιμο μπαλκονιών και βεραντών με το λάστιχο, ειδικά τις απογευματινές ώρες. Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν. Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν. Ποτίστε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας κατά τις πρωινές ή βραδινές ώρες (μετά τις 22.00) και κατά προτίμηση με ποτιστήρι, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και το νερό δεν εξατμίζεται. Κλείστε τη βρύση κατά το λούσιμο, το βούρτσισμα των δοντιών, το ξύρισμα ή το πλύσιμο των πιάτων. Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων μόνο όταν είναι πλήρες και κατά προτίμηση τις βραδινές ώρες (μετά τις 22:00). Επιλέξτε το χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης στα καζανάκια. Χρησιμοποιήστε νερό που συλλέγετε από το κλιματιστικό ή τον αφυγραντήρα, για να ποτίσετε τα φυτά σε γλάστρες. Προτιμήστε να κάνετε ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα.

Με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση αυτού του πολύτιμου πόρου και στη δικαιότερη κατανομή των υδατικών πόρων, ειδικά σε περιόδους καύσωνα όπου η κατανάλωση νερού αυξάνεται σημαντικά.

Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις ώστε το σύνολο των κατοίκων της Αττικής να έχει αδιάκοπη πρόσβαση σε νερό, αλλά σε έκτακτες περιστάσεις, όπως αυτή του καύσωνα, απαιτείται και η συμβολή των καταναλωτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό