18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ετοιμαζόμαστε για τους επεξεργαστές των 2 nm

Ειδήσεις Ελλάδα

H TSMC ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 2 nm κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Η Intel δήλωσε έτοιμη να ακολουθήσει την κούρσα του ανταγωνισμού σε αυτό το επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel θεωρεί ότι σε 4 χρόνια από σήμερα θα έχει καταφέρει να υπερκεράσει τις δυνατότητες της TSMC στον τομέα της παραγωγής chips με την αρχιτεκτονική των 2 nm, ενώ η TSMC εκτιμά ότι τα πρώτα chips που θα δώσει στην αγορά με την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα είναι εκείνα που θα εξοπλίσουν το iPhone του 2024.

Η παραγωγή των συγκεκριμένων επεξεργαστών από την πλευρά της TSMC θα γίνει στο εργοστάσιό της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, με την Intel να συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στην αγορά ότι θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο στο πεδίο του ανταγωνισμού των 2 nm.

Η Qualcomm δηλώνει επίσης έτοιμη να ακολουθήσει στη συγκεκριμένη κούρσα του ανταγωνισμού στο θέμα των επεξεργαστών, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα θα γίνει πολύ ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό