18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ετοιμάζεται το νέο Dacia Duster

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Dacia είναι μία από τις εταιρίες που έχουν εκμεταλλευτεί με τον βέλτιστο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Προσφέροντας value-for-money μοντέλα τα οποία δεν έχουν πολλά “φρου-φρου κι αρώματα” αλλά καλύπτουν την πλειοψηφία των αναγκών των πελατών σε προσιτές τιμές, έχει καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει με το νέο Duster, όταν το λανσάρει στην αγορά το 2024. Απέχουμε αρκετά από την πρεμιέρα της 3ης γενιάς αλλά η Dacia προετοιμάζεται γι’ αυτήν και όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με το design να μην απέχει πολύ από το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε λοιπόν ότι το μέγεθος του νέου Duster έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τα 4.32 μέτρα της τρέχουσας γενιάς ενώ και το αμάξωμα φαίνεται πιο τετραγωνισμένο. Η μάσκα μοιάζει πιο κάθετη, οι θόλοι είναι τετραγωνισμένοι όπως και ο τρίτος όγκος στο πίσω μέρος ενώ οι επιρροές από το Bigster Concept είναι εμφανείς. Η ανανέωση ενός επιτυχημένου design δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά οι σχεδιαστές της Dacia, ακολουθώντας τον δρόμο της εξέλιξης και όχι της εκ βάθρων αλλαγής μάλλον πέτυχαν τον στόχο τους. Φυσικά το τελικό design θα κριθεί στην επίσημη παρουσίαση ή ακόμα καλύτερα, όταν κυκλοφορήσει το μοντέλο στην αγορά αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Κατά τα άλλα, το νέο Duster διατηρεί τον off-road χαρακτήρα του με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, λογικού μεγέθους ζάντες ελαφρού κράματος και σχετικά μικρούς προβόλους.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές από την τρέχουσα γενιά στην επόμενη έχει να κάνει με την CMF-B αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιεί η τελευταία και θα επιτρέψει στην Dacia να προσφέρει το νέο Duster και με υβριδικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας plug-in υβριδικής. Το Jogger είναι ήδη διαθέσιμο ως υβριδικό και δεν βρίσκουμε λόγο να μην ισχύει το ίδιο και για το δημοφιλές Duster. Το βασικότερο όλων όμως, είναι για το νέο Duster να μείνει πιστό στην φιλοσοφία λιτότητας της εταιρίας. Από την άλλη, τα παραδείγματα που μας έχει δώσει η Dacia τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι μάλλον γνωρίζει αυτό που θέλουν οι πελάτες, οπότε περιμένουμε το μέλλον του Duster με αισιοδοξία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό