19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εταιρεία ανανεώσιμων πηγών και πόρων εξαγόρασε την Williams Advanced Engineering

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρία πίσω από την ομάδα της Williams είχε επιχειρηματικά συμφέροντα και ​​από τους αγώνες Formula 1. Με έδρα το Grove του Oxfordshire της Αγγλίας, η Williams ίδρυσε το 2006 την Williams Hybrid Power και το 2010 την Williams Advanced Engineering (WAE), με σκοπό οι δύο εταιρίες να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για τη Formula 1 και να την προσαρμόζουν για εμπορικές εφαρμογές.

Τον Απρίλιο του 2014, η Williams Hybrid Power πωλήθηκε στην GKN, ενώ η Williams Advanced Engineering είχε ένα τεχνολογικό κέντρο στο Κατάρ μέχρι που έκλεισε το 2014. H WAE έχει έδρα το Grove της Αγγλίας, δίπλα από την αγωνιστική ομάδα, με την EMK Capital να αποκτά τον Δεκέμβριο του 2019 το πλειοψηφικό μερίδιο της WAE, ώστε η τελευταία να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της για περαιτέρω ανάπτυξη.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι η Williams Advanced Engineering πουλήθηκε από την EMK Capital για £164 εκατομμύρια (€195 εκατ.) στην Fortescue Metals Group (FMG). Η FMG είναι μια αυστραλιανή εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος και από το 2017 κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο, στη λίστα με τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιδηρομεταλλεύματος, μετά τις BHP, Rio Tinto και Vale.

Η FMG αναφέρει ότι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα που θα αναπτυχθούν θα είναι ένα concept ηλεκτρικού τρένου, λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Fortescue, Andrew Forrest, δήλωσε ότι η Fortescue Future Industries (FFI) και η WAE θα συνεργαστούν για να απανθρακοποιήσουν το στόλο και τον εξοπλισμό της Fortescue, και με τη σειρά τους, την παγκόσμια βαριά βιομηχανία και τους δύσκολους κλάδους.

Ο πλουσιότερος άνδρας της Αυστραλίας, ο Andrew Forrest, προσπαθεί να μετατρέψει την εταιρεία του στον μεγαλύτερο όμιλο πράσινης ενέργειας στον κόσμο, με έμφαση στο υδρογόνο, μέσω της εταιρίας πράσινης ενέργειας, FFI.

Να θυμίσω, η Williams Advanced Engineering έχει στο βιογραφικό της μερικά πολύ ενδιαφέροντα projects, καθώς έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της Jaguar C-X75, του Nissan GT-R Nismo, ενώ συμμετέχει ενεργά στα πρωταθλήματα Formula E, Extreme E και ETCR.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό