35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Εσωκομματικά πυρά κατά Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δριμεία εσωκομματική κριτική για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής συνεχίζουν να δέχονται ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε σημαντική πτώση στο εκλογικό ποσοστό του ενώ το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να προσπεράσει την ψαλιδισμένη αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τον διακηρυγμένο στόχο του.

Ο κ. Κασσελάκης δέχθηκε βολές από τον αρθρογράφο της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» και  στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρτερό, ο οποίος υπογράμμισε το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους ακόμη και σε σύγκριση με το καταστροφικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου του 2023. Υπενθυμίζεται ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 17,8% και 930.013 ψήφους ενώ στις ευρωεκλογές της Κυριακής συγκέντρωσε 14,9% και μόλις 593.133 ψήφους. Με άλλα λόγια επί των ημερών του κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 336.880 ψηφοφόρους ή αλλιώς το ένα τρίτο της δύναμής του σε πραγματικές ψήφους.

Καρτερός: Προκάλεσε ενθουσιασμό το one man show Κασσελάκη;

«Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τον επέλεξαν στις εκλογές της “οδυνηρής ήττας” τώρα του γύρισαν την πλάτη;» διερωτήθηκε ο κ. Καρτερός αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο αρθρογράφος έθεσε στο επίκεντρο το ιστορικό παράδοξο να καταρρέουν τα ποσοστά του πρώτου κόμματος (ΝΔ) αλλά το δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο να μην ενισχύεται αλλά να βλέπει και τα ποσοστά του να μειώνεται. Ο κ. Καρτερός επέκρινε εμμέσως και την «μονοπρόσωπη εκστρατεία» και τις «ρηξικέλευθες εμφανίσεις» του κ. Κασσελάκη κατά την προεκλογική περίοδο. «Αποδοκιμάστηκε μόνο η αλαζονεία του Μητσοτάκη ή μήπως δεν προκάλεσε τον αναμενόμενο ενθουσιασμό και το one man show του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε. «Είναι εχθρική ενέργεια να ζητήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματιστεί μήπως υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του με το εκλογικό αποτέλεσμα;» κατέληξε.

Κοτζιάς: Μην κοροϊδευόμαστε

Το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε» στις εκλογές παρά την πτώση των ποσοστών του αμφισβήτησε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του κόμματος, Νίκος Κοτζιάς. «Για τους συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “νίκησε” επιθυμώ να πω μόνο το εξής: οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος. Όχι αλαζονεία ή αδιαφορία, ούτε συγκάλυψη των προβλημάτων. Δεν κτίζεται η μεγάλη αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας» ανέφερε αιχμηρά σε ανάρτησή του.

Καστανίδης: Σε καμία τριανταριά χρόνια…

Στο επίκεντρο της κριτικής στελεχών του κόμματός του βρέθηκε, όμως, και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Φαίνεται ότι ορισμένοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν την λογική των μικρών αθροίσεων. Πιθανολογώ ότι κάποιοι λένε ανεβήκαμε 0,7% ή 1%. Την επόμενη φορά θα αθροίσουμε άλλο 1%, συνεπώς σε καμιά τριανταριά χρόνια μπορεί να αθροίσουμε 30%, το οποίο μπορεί να μας δώσει την κυβέρνηση. Όλες αυτές οι σκέψεις δεν αντέχουν σε μια σοβαρή κριτική» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Συμπλήρωσε δε ότι άλλη μια αποδοκιμασία όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο Γραμματέας του κόμματος υπέβαλε υποψηφιότητα και βγήκε έβδομος. «Θέτω ως μείζονος σημασίας θέμα και για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, για την αλλαγή στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών, να υπάρξει ένας νέος πόλος ισχυρός προοδευτικός, που μπορεί να αποτελέσει στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος εναλλακτική κυβερνητική λύση στη ΝΔ, τώρα, όχι αύριο» συμπλήρωσε καλώντας σε συνεργασία τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό