32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: 26.400 ευρώ πρόστιμο σε Παναθηναϊκός AKTOR και Αταμάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε Παναθηναϊκό AKTOR και Εργκίν Αταμάν, ενώ απαλλάχτηκε ο Δημήτρης Κοντός, μετά την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός που ζητούσε τιμωρία των… πάντων.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός σε μία ακόμη καταγγελία της, ζητούσε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον Εργκίν Αταμάν και τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ο λόγος ήταν τα όσα έλεγε ο κόουτς των «πράσινων» στον Δημήτρη Κοντό μετά το Game 1, όταν και τόνιζε πως κατάλαβε γιατί έρχονται ξένοι διαιτητές στο ποδόσφαιρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα ζητούσαν την τιμωρία και του Δημήτρη Κοντού. Τελικά ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο τους «πράσινους» και τον προπονητή τους. 16.400 ευρώ συνολικά στην ΚΑΕ και 10.000 στον Αταμάν. Απαλλάχτηκε ο Δημήτρης Κοντός.

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

«102/7-6-2024

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Επιβάλλεται στην ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1971 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο εννιακοσίων (900,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παράπτωμα κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003) της 6-6-2024.

101/7-6-2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιβάλλεται

1. Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ): α) ποινή επίπληξης καθώς και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ για κάθε μία από τις 2 προειδοποιήσεις που έλαβαν χώρα, εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών, για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και β) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις του προπονητή της οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, παραπτώματα τα οποίο αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 120/6-6-2024 κλήση και αφορά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), που διεξήχθη την 5-6-2024.

2. Επιβάλλει στον ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ, προπονητή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος κατά τον ως άνω αγώνα και

Απαλλάσσεται ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ για την πειθαρχική κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης του άρθρου 74 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2023-2024 πειθαρχική κατηγορία κατά τον ως άνω αγώνα.

Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για την ίδια ως άνω πειθαρχική κατηγορία (Δ. Κοντού) κατά τον ως άνω αγώνα»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό