18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για τους παιδικούς σταθμούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί οι παιδικοι σταθμοί επικρίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, κάνοντας λόγο για απουσία αναγκαίων μέτρων προστασίας, ενώ τονίζει πως «οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έχουν εξαντληθεί ακόμα και οι κανονικές άδειες και δε γνωρίζουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους».

«Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αγωνία στους εργαζόμενους γονείς η απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, χωρίς μάλιστα να ανακοινώνεται κάποιο χρονοδιάγραμμα ή επικείμενα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους. Η επίκληση της αδυναμίας να γίνουν self test στα μικρά παιδιά είναι έωλη, αφού δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι παιδικοί σταθμοί, όπως είναι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί των εργαζομένων, η επιπλέον πρόσληψη προσωπικού κ.α.

Ενώ τα μικρά παιδιά σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία στερήθηκαν το απολύτως αναγκαίο, την ένταξή τους σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο που συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους, μέσα από το οργανωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο.

 Αυτό που προέχει σήμερα είναι, με ευθύνη της κυβέρνησης:

Να παρθούν ταυτόχρονα μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς, χωρίς καμία επιβάρυνση των ίδιων και να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες άδειες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τα κρατήσουν στο σπίτι. Να ληφθούν όλα τα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι παιδικοί σταθμοί, που σημαίνει: Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού παιδαγωγών, καθαριότητας, βοηθητικού, ειδικού παιδαγωγικού, ιατρικού, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελλιπές σε κανονικές συνθήκες, πολύ περισσότερο τώρα σε συνθήκες πανδημίας που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και με δεδομένο ότι ο ιός ήρθε για να μείνει, άρα θα τον έχουμε και από Σεπτέμβριο.  Άμεσα και με προτεραιότητα να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς. Τακτικός, περιοδικός έλεγχος όλων των παιδιών από το κατάλληλο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, ώστε να παρακολουθείται η υγεία τους, και σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος να λαμβάνονται τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό