28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

‘Ερχεται νέα εφαρμογή Passwords για να ανταγωνιστεί τα 1Password, LastPass κλπ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει μια νέα εφαρμογή Passwords στο iOS 18, iPadOS 18 και macOS 15, όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg. H εφαρμογή Passwords, η οποία θα χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση σε third-party εφαρμογές όπως το 1Password και το LastPass, θα παρέχει έναν απλούστερο τρόπο για τους χρήστες iPhone, iPad και Mac να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσής τους.

Υπάρχει ήδη μια λειτουργία Passwords ενσωματωμένη στα λειτουργικά συστήματα της Apple, αλλά είναι κρυμμένη στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τη βρουν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτήν. Η Apple εισάγει σταδιακά νέες λειτουργίες κωδικών πρόσβασης, όπως η αποθήκευση στοιχείων σύνδεσης και συνθηματικών, η υποστήριξη κωδικών σύνδεσης μίας χρήσης και η δυνατότητα επιλογής δημιουργίας στοιχείων πρόσβασης απευθείας στο Safari.

Όπως και η υπάρχουσα ενότητα Passwords στις Ρυθμίσεις, η ξεχωριστή εφαρμογή Passwords θα βασίζεται στο iCloud Keychain, τη λειτουργία της Apple που είναι σε θέση να συγχρονίζει τα στοιχεία σύνδεσης και κωδικών πρόσβασης σε όλες τις συσκευές της Apple. Θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες που υποστηρίζει το Passwords στις Ρυθμίσεις και θα λειτουργεί επίσης στο Vision Pro και σε υπολογιστές Windows.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει στοιχεία σύνδεσης και συνθηματικών για ιστοσελίδες, τους κωδικούς σύνδεσης σε δίκτυα Wi-Fi και τα Passkeys, μια λειτουργία που χρησιμοποιεί το Face ID ή το Touch ID για να συνδεθείτε σε ιστοσελίδες αντί για ένα password. Τα δεδομένα από την εφαρμογή μπορούν να εισαχθούν αυτόματα σε ιστοσελίδες και εφαρμογές όταν ο χρήστης συνδέεται.

Στόχος της Apple με την εφαρμογή Passwords είναι να ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης και να αποφεύγουν την επανάληψη τους για πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό