Home Περιβάλλον Ερυθρόλευκο πάρτι και στο Χάντμπολ, ο Ολυμπιακός στον τελικό του European Cup

Ερυθρόλευκο πάρτι και στο Χάντμπολ, ο Ολυμπιακός στον τελικό του European Cup

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός μετά το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτό του πόλο, άφησε εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι εκείνο του Χάντμπολ της Φερεντσβάρος και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του European Cup. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 39-32 στην έδρα τους και μετά το ισόπαλο 28-28 από το πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία, πήραν το εισιτήριο για να διεκδικήσουν άλλη μία κούπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να πετύχουν κάτι ανάλογο, με την ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς να έχει πραγματοποιήσει μία συγκλονιστική αήττητη πορεία. Η αρχή είχε γίνει με την ιταλική Σασάρι και την Τρογκίρ από την Κροατία.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ξεπέρασε τα εμπόδια των Μπρίξεν από την Ιταλία και Κρκα από την Σλοβενία, ώστε να φτάσει στην ημιτελική φάση. Εκεί συνάντησε για ακόμη μία φορά, σε ακόμη ένα άθλημα τη Φερεντσβάρος, την οποία το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου είχε αποκλείσει στα play-off του Conference League, ενώ πριν μερικές ημέρες οι Πειραιώτες την νίκησαν και στη φάση των ομίλων του Champions League του Πόλο.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό του European Cup τον νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στη Βαλούρ από την Ισλανδία και την Μινόρ Μπαΐα Μάρε από την Ρουμανία. Οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί, ενώ οι τελικοί θα είναι διπλά παιχνίδια, ένα ματς στην έδρα του Ολυμπιακού κι ένα στο γήπεδο της αντιπάλου του.

Ολυμπιακός (Μπάμπιτς): Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης 5, Παπαβασίλης 2, Βίντα, Τζίμπουλας 1, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας 1, Σλίσκοβιτς 8, Δομπρής 2, Σμόκοτ, Πασσιάς 2, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 6, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 10.

Φερνατσβάρος (Οζοβάι): Μπόγκναρ 5, Φούζι 5, Νάγκι 8, Ίμρε 2, Μπάλογκ 2, Πορντάν, Ντεμπρετσένι 2, Μπόρμπελι, Γκιόρι, Μίκιτα 6, Φούλοπ, Ζέπεσι, Μπούιντοσο, Κόβαστιτς 2

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version