19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Τι είπαν μπροστά στις κάμερες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε από την προεδρική κατοικία και μεταβαίνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δύο ώρες και αναφέρθηκαν σε ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες υπό το πρίσμα και της ουκρανικής κρίσης.

Οι δύο ηγέτες, που επέλεξαν να πάνε στο γεύμα χωρίς γραβάτα σχολίασαν επίσης με χαλαρή διάθεση την ενδυματολογική τους επιλογή, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρει ότι «η χαλαρή ενδυμασία αρκετές φορές προσφέρεται για πιο σοβαρές συζητήσεις».

Σε μια μικρή συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης λέει στον κ. Ερντογάν: «Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας» με τον Τούρκο πρόεδρος να απαντά «θα τα συζητήσουμε όλα».

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά της Πόλης, με θέα τον Βόσπορο, όπου ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανία.

: ertnews.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό