24 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ερντογάν: «Κάνει ό,τι και ο Χίτλερ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα λεκτική αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς είχαν οιΤαγίπ Ερντογάν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου  με αφορμή τον πόλεμο στηΓάζα και τις επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού. 

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη Γάζα και σε όσα έκανε ο Χίτλερ« είπε ο Τούρκος πρόεδρος και απευθυνόμενος με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου συμπλήρωσε: «Πώς είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ, είναι λιγότερα αυτά που κάνεις από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι δεν είναι…» 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απάντησε με τους ίδιος τόνους κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν ότι διαπράττει μία γενοκτονία κατά των Κούρδων ενώ φυλακίζει δημοσιογράφους. «Είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ένα ηθικό κήρυμα σε άλλους» σχολιάσε ο Νετανιάχου. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Reuters

Από την έναρξη της Ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, η Τουρκία έχει πρωτοστατήσει στις λεκτικές επιθέσεις κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Ταγίπ Ερντογάν,έχει αρνηθεί να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς ενώ για τον Νετανιάχου έχει πει πως θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στην Εθνοσυνέλευση είχε εμφανιστεί με χάρτες για να υποστηρίξει τη θέση του για τη δημιουργία δυο ανεξάρτητων κρατών, κατηγορώντας το Ισραήλ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «κράτος τρομοκράτης» πως θέλει να εξοντώσει τον παλαιστηνιακό λαό. 

Στις δηλώσεις εναντίον του Ισραήλ έχει αντιδράσει έντονα ο πρόεδρος της χώρας, Ισαάκ Χέρτσογκ  λέγοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος προσβάλλει τα εκατομμύρια των εβραίων που χάθηκαν από τα χέρια των Ναζί. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό