24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι τέλους»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τουρκία θα προστατεύσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα της στη Γαλάζια Πατρίδα δήλωσε με έμφαση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε αποφοιτους της Ναυτικής Ακαδημίας στο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη προθεση της Τουρκίας να προστατέψει τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα τονίζοντας ότι η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του.

‘Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” ως ένα “παραμύθι” και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι αναζητά την περιπέτεια. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλος”

Παράλληλα ο Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση, στέλεχος της οποίας πρόσφατα αποκάλεσε τη Γαλάζια Πατρίδα παραμύθι, ενώ σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων και ότι θα υλοποιήσει ότι είναι απαραίτητο προς το συμφέρον της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

“Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θα υλοποιήσουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και πίστη, χωρίς να πάρουμε έγκριση από κανέναν, ανεξάρτητα από το ποιος λέει”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό