15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Η εμβέλεια του Typhoon θα φτάσει τα 1.000 χλμ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το άσπρο μαύρο κάνει για μια ακόμη φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιγράφοντας τους λόγους της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, όπου μίλησε κυρίως για τις τουρκικές εκλογές, το έργο της κυβέρνησής του και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης των έξι κομμάτων, αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε, ούτε να αποδεχθούμε τη στάση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας κατά την πρόσφατη περίοδο. Η στάση αυτή είναι αντίθετη τόσο με τις σχέσεις γειτονίας όσο και με τις συμμαχίες«, υποστήριξε ο Ερντογάν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστατεύουμε τη Δημοκρατία με το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι η αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Και επειδή είναι «απελπισμένη», όπως είπε, «μπροστά στις αντιδράσεις μας στις παράνομες κινήσεις της, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε ανορθολογικές μεθόδους».

«Η Ελλάδα παρενοχλεί τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα», υποστήριξε, «η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας».

Και προσέθεσε πως «η πολεμική αεροπορία και η ακτοφυλακή (της Τουρκίας) δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες».

«Πανικοβάλλονται για τον Typhoon»

Στη συνέχεια, επανέφερε την απειλή του πυραύλου Typhoon, λέγονται πως οι Έλληνες «πανικοβάλλονται όταν μιλάμε για τον Typhoon».

Και ρώτησε τους δημοσιογράφους: «Δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Αυτή τη στιγμή», είπε μάλιστα, «έχει εμβέλεια 560 χιλιομέτρων, αλλά λέω ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα».

«Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε και οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρές», κατέληξε ως προς τα ελληνοτουρκικά ο Ερντογάν, συνεχίζοντας να ποντάρει στο «χαρτί» του εθνικισμού και της προκλητικότητας για να κερδίσει το φανατικό κοινό της Τουρκίας.

Τι απαντά η Αθήνα

Αμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις νέες απειλές Ερντογάν.

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες» αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Και προσθέτουν: Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα . Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το «ανερχόμενο προφίλ» της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι το «ανερχόμενο προφίλ» μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο , αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου , εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη . Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό