24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Δεν έχουμε μέλημα να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε επανέλθει στη ρητορική της πρόκλησης, εξαπολύοντας επί θεση στον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη – «Πολλοι θέλησαν να μας συμφιλιώσουν» ωστόσο είπε «ότι τώρα δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, στο μέλλον θα δούμε»

«Δεν έχουμε μέλημα να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα» απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση που του έγινε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από Τούρκους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε επίσης ότι «πολλοί θέλησαν να μας συμφιλιώσουν» ωστόσο είπε «ότι τώρα δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, στο μέλλον θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.  «Η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της», συνέχισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:  Το πρόβλημα είναι αυτό. Έτσι,  παραβίασαν τον εναέριο μας χώρο 147 φορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα, αν είμαστε γείτονες, αν είμαστε φίλοι, αν θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Φυσικά, αν κάνετε μια τέτοια παραβίαση, τότε ποιο είναι το δικό μας καθήκον; Η αεροπορία μου θα σηκωθεί κι αυτή και θα σας δώσει την εικόνα και την οπτική που χρειάζεστε. (…) Εδώ να πω ότι ο Μητσοτάκης απλώς αναγνωρίζει ότι έχουμε δίκιο. Ωστόσο, πολλοί αρχηγοί… δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε… Προσπάθησαν πολύ να μας συμφιλιώσουν. Είπαμε, ‘Δεν το σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή’. Το τι θα φέρουν οι συνθήκες στο μέλλον… Θα το δούμε αναλόγως και αναλόγως θα το αξιολογήσουμε.

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις – Αδύνατο να συναντηθούμε αν δεν συμμαζευτεί

Επανήλθε στην προκλητική ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύωντας νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευρισκόμενος στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος σε αυτό το νέο παραλήρημά του κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δεν έχει καλές προθέσεις» και μάλιστα απορρίπτει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί του «εάν δεν συμμαζευτεί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου λέγοντας πως η Αθήνα προσπαθεί να «δώσει σήμα από εκεί ,χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου:

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί.. Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν  κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα  σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση , να τους φέρουμε να συναντηθούν ,᾽᾽ δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ´». Και τους είπαμε: “Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή.”  Γιατί είναι προφανές πώς  αυτή τη στιγμή  στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά  προσπαθεί να  μας δώσει σήμα από εκεί ,χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό