15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Εργοστάσιο στην Τουρκία ετοιμάζει η BYD

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η BYD, ο κατασκευαστής από την Κίνα που επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς και παράλληλα βλέπει τις πωλήσεις του να αυξάνονται με τρόπο που πολλές άλλες εταιρίες θα ζήλευαν (982.747 αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, +40% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2023) θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία. Αν οι πληροφορίες που προέρχονται από ανώνυμες πηγές ευσταθούν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan θα ανακοινώσει το νέο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια μίας διοργάνωσης στη Μανίσα, μία πόλη σχεδόν 400.000 κατοίκων βορειοανατολικά της Σμύρνης, όπου θα κατασκευαστεί η παραγωγική μονάδα που αναμένεται να κοστίσει περί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες καθώς οι πηγές παραμένουν ανώνυμες και τόσο η BYD όσο και η Τουρκία αρνούνται να σχολιάσουν σε αυτό το σημείο.

Να σημειώσουμε ότι το φημολογούμενο νέο εργοστάσιο στην Τουρκία δεν πρόκειται να αντικαταστήσει αυτό που προγραμματίζεται να χτιστεί στην Ουγγαρία καθώς όσον αφορά αυτό, ο στόχος για έναρξη της λειτουργίας του παραμένει το 2026. Αντιθέτως, θα προστεθεί στην παραγωγική δυνατότητα της BYD εκτός της Κίνας και πλησίον της Ευρώπης σε μία προσπάθεια της εταιρίας να παρακάμψει τους επιπλέον δασμούς της τάξης του 17.4% πέραν του ήδη ισχύοντος 10% και να εγκαθιδρύσει ένα στιβαρό δίκτυο παραγωγής και διανομής στην ήπειρο μας που προφανώς έχει μεγάλη σημασία για την κινέζικη μάρκα. Αξίζει να αναφέρουμε δε ότι και η αγορά της Τουρκίας κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία χώρα σχεδόν 90 εκατομμυρίων με τα ηλεκτρικά να αναπαριστούν το 7.5% επί του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων πέρυσι.

Ταυτόχρονα, η BYD άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ταϊλάνδη πριν από μερικές ημέρες, λειτουργεί ένα πρώην εργοστάσιο της Ford στην Βραζιλία και εξετάζει τοποθεσίες για μία νέα μονάδα στο Μεξικό, οπότε δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τις κινήσεις της στον συγκεκριμένο στίβο ως φιλόδοξες. Όπως φιλόδοξη είναι η BYD και όσον αφορά στην ενίσχυση της εικόνας της έχοντας αναλάβει για παράδειγμα την θέση του βασικού χορηγού στο Euro 2024 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Γερμανία. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η BYD πούλησε 12.944 αυτοκίνητα στην Ευρώπη κατά τους πρώτους 5 μήνες του έτους που μπορεί να μην ακούγονται πολλά και δεν είναι, αλλά είναι σίγουρα περισσότερα από τα 2.120 που πούλησε το πρώτο 5μηνο του 2023! Έπειτα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα σχεδόν 13.000 αυτοκίνητα του 2024 είναι μονάχα η αρχή, με την BYD να περιμένει σημαντική αύξηση όταν αρχίσει να φέρνει στην Ευρώπη και τα πιο προσιτά ηλεκτρικά της, όπως για παράδειγμα το Seagull που σύμφωνα με στελέχη αναμένεται να λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον με τιμή που θα ξεκινά κάτω από τα €20.000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό