22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εργάζεται σε μια ενημέρωση λογισμικού για την ενεργοποίηση του Face ID

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν μία εβδομάδα το iFixit ανακάλυψε ότι οι μη εξουσιοδοτημένες επισκευές οθόνης στην ολοκαίνουργια σειρά iPhone 13 καθιστούν το Face ID άχρηστο. Αυτό οφείλεται σε ένα μικροσκοπικό νέο τσιπ ελέγχου που εφαρμόζεται στο ευέλικτο καλώδιο που ενώνει τις οθόνες των τηλεφώνων συνδέοντας κάθε οθόνη με τη δική της μητρική πλακέτα.

Αυτό σήμαινε πρακτικά ότι όλα τα καταστήματα επισκευής που δεν αποτελούν μέρος του Ανεξάρτητου Προγράμματος Επισκευής της Apple θα αναγκάζονταν να αποκολλήσουν το μικρό τσιπ από τη σπασμένη οθόνη και μετά να το ξανακολλήσουν στη νέα οθόνη, διαδικασία που θα απαιτούσε πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά -κυρίως- ειδικό εξοπλισμό που δεν είναι διαθέσιμος στα περισσότερα καταστήματα επισκευής.

Η Apple, μιλώντας στο TheVerge, δήλωσε ότι εργάζεται σε μια ενημέρωση λογισμικού που δεν θα απαιτεί επισκευές για τη μεταφορά του τσιπ μετά από αντικαταστάσεις οθόνης, ωστόσο δεν ανέφερε πότε θα είναι αυτό έτοιμο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό