23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επταήμερη λειτουργία των λιμανιών της Δυτικής Ακτής, ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Επτά ημέρες την εβδομάδα -και τις νύχτες- θα λειτουργούν πλέον με απόφαση του προέδρου Μπάιντεν οι εγκαταστάσεις στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της Καλιφόρνια ,καθώς επικρατούν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκφόρτωση των πλοίων με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Παραδοσιακά, τα λιμάνια μας είναι ανοιχτά μόνο  από Δευτέρα έως Παρασκευή και συνήθως είναι κλειστά τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα», είπε ο Μπάιντεν. Μετά από διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς εκμετάλλευσης και μεταφορείς, αυτό τώρα αλλάζει. 

«Ανοίγοντας επτά ημέρες την εβδομάδα, τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα, το λιμάνι του Λος Άντζελες θα είναι ανοιχτό για περισσότερες από 60 επιπλέον ώρες την εβδομάδα», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Παρόμοια βήματα έχουν ήδη ληφθεί  στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς.  Από τα δύο αυτά λιμάνια μεταφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες το 50% των εισαγωγών.

Κατά μέσο όρο ,ένα φορτηγό πλοίο πρέπει να περιμένει 11 ημέρες στο λιμάνι του Λος Άντζελες, για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων. Ο Λευκός Οίκος θέλει να αποκαταστήσει την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς απειλείται πλέον η περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το λιμάνι του Λος Άντζελες θα διπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό των ωρών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων .Ο στόχος είναι να μεταφέρονται  επιπλέον 3.500 εμπορευματοκιβώτια κατά τη διάρκεια της νύχτας κάθε εβδομάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό