24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επτά συλλήψεις για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Βαλένθια και τέσσερα στη Μαδρίτη

Σε τρεις συλλήψεις υπόπτων προχώρησε η αστυνομία της Βαλένθια, στο πλαίσιο της έρευνας για τα ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του Βινίσιους στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (21/5) ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Ρεάλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για τρία νεαρά άτομα, που φέρονται να απηύθηναν χαρακτηρισμούς ρατσιστικού περιεχομένου σε βάρος του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει πέσει αρκετές φορές θύμα ανάλογων συμπεριφορών στην Ισπανία. Σχεδόν ταυτόχρονα, η αστυνομία της Μαδρίτης ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε περιστατικό που συνέβη στα τέλη Ιανουαρίου στην ισπανική πρωτεύουσα, με θύμα και πάλι τον Βινίσιους.

Τότε, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο για τα προημιτελικά του Copa del Rey, άγνωστοι κρέμασαν από γέφυρα ένα ομοίωμα του Βινίσιους, συνοδευόμενο από ένα πανό που έγραφε «η Μαδρίτη σιχαίνεται τη Ρεάλ». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «έγκλημα μίσους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι οι τρεις εξ αυτών είναι «ενεργά μέλη συνδέσμου οπαδών συλλόγου της Μαδρίτης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό