26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Επτάψυχο Περιστέρι, λύγισε τον Άρη και παρέμεινε η 3η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα παιχνίδι που είχε δράμα… τελικών, το Περιστέρι έμεινε ζωντανό στο θρίλερ επί του Άρη και επικρατώντας με 75-71 κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Οι πανηγυρισμοί παικτών και φιλάθλων Περιστερίου για κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα pic.twitter.com/WGrkNoVHoj

— flash.gr (@Flashgr_) June 6, 2024

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επέστρεφε διαρκώς και εξανέμιζε τα προβαδίσματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να πάρει και πάλι τον άτυπο τίτλο της 3ης θέσης των Playoffs της Basket League, επαναλαμβάνοντας την περσινή της επιτυχία.

Το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα «ζεστό» από τους γηπεδούχους οι οποίοι επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό και κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς με 12-2, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, έχοντας καλές συνεργασίες και βάζοντας προβλήματα στην νωθρή άμυνα της ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία στην πορεία βρήκε και αυτή ρυθμό στο δικό της μπροστινό μέρος του παρκέ. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην δεύτερη περίοδο με το σκορ στο 23-20, ενώ το Περιστέρι έχασε την ευκαιρία να προστατεύσει τη διαφορά που είχε χτίσει.

Στη συνέχεια, το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη σκλήρυνε για τα καλά στο πίσω μέρος του παρκέ ανεβάζοντας την ένταση με την πάντα δυναμική άμυνά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το Περιστέρι να χάσει τη συγκέντρωσή του και να σταματήσει να νιώθει άνετα στην επίθεσή του.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και συνέχισαν να έχουν υψηλό ποσοστό στα μακρινά σουτ, με αποκορύφωμα τον «καυτό» Τολιόπουλο που οδηγούσε περίτρανα την ομάδα του και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου το προβάδισμα να πάει στους φιλοξενούμενους για το 35-38 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η φοβερή ευστοχία του Άρη από την περιφέρεια συνεχίστηκε περίτρανα και στην έναρξη του δευτέρου μέρους, καταφέρνοντας δύο φορές να φτάσουν σε ένα σημαντικό προβάδισμα με +6 (35-41) και +7 (51-58), όμως οι παίκτες τον Βασίλη Σπανούλη αντέδρασαν ισάριθμες φορές και έκλεισαν την 3η περίοδο με το σκορ στο 55-58 και κάθε προγνωστικό να… απαγορεύεται ενόψει της πιο κρίσιμης και καθοριστικής τελευταίας περιόδου.

Το δράμα και η ένταση κορυφώθηκαν στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου ο Άρης όντας στοιχειωδώς πιο εύστοχος από τους αντιπάλους του, κατάφερε να ανεβάσει ξανά τη διαφορά του σε επίπεδα 6-7 πόντων, όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και παρά την εξαιρετικά υψηλή αστοχία τους και την νευρικότητά τους στην επίθεση, κατάφεραν να φέρουν και πάλι στα ίσα το παιχνίδι στο 38″ (68-68) χάρη και στην αποτελεσματική τους άμυνα.

Έχοντας ψυχραιμία στη ρουλέτα των βολών, οι παίκτες του Σπανούλη κατάφεραν να πάρουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας με 72-68 στο τελευταίο λεπτό. Ο Άρης δεν μπόρεσε να επιστρέψει, δεν ήταν εύστοχος στις πιο κρίσιμες επιθέσεις του και έτσι το Περιστέρι πήρε τη νίκη με 75-71 και αναδείχθηκε η 3η καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό