23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

«Επτάψυχη» η Αγγλία στους 4, άγγιξε το όνειρο η Ελβετία που λύγισε στα πέναλτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Στους «4» του EURO 2024 θα βρεθεί η Αγγλία που επικράτησε της Ελβετίας 5-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε μια τεράστια πρόκριση στις λεπτομέρειες. 

Πέρασε και δεν… ακούμπησε το πρώτο ημίχρονο Αγγλία και Ελβετία μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να φαίνεται πως έχουν καθαρό αγωνιστικό πλάνο. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες και πήγαν στα αποδυτήρια με το απόλυτα δίκαιο 0-0. 

Άνοιξε το σκορ ο Εμπολό Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελβετία αύξησε την πίεσή της, πήρε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε την κατοχή και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 74ο λεπτό με τον Εμπολό. Ο Εντόι έκανε τη σέντρα, ο Στόουνς δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ελβετός φορ πλάσαρε τον Πίκφορντ για το 1-0 της ομάδας του Μουράτ Γιακίν. 

Απάντησε άμεσα η Αγγλία με τον ΣάκαΤο γκολ του Εμπολό «ανάγκασε» τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να προβεί σε αλλαγή προσώπων, αλλά και σχηματισμού. Ο Σάκα που μέχρι τότε ήταν MVP των «λιονταριών», ισοφάρισε για την Αγγλία μόλις 6 λεπτά αργότερα (80′) με εκπληκτικό διαγώνιο πλασέ εκτός περιοχής, με τον Ζόμερ να μην μπορεί να αντιδράσει. 

Ισορροπημένα τα 30′ της παράτασης και οι δύο ομάδες καταλήγουν στα πέναλτι Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες 1-1 στην παράταση, αλλά δεν κατάφεραν να λύσουν στα 30 επιπλέον λεπτά τις «διαφορές» τους. Υπήρξαν εκατέρωθεν ευκαιρίες με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι που κατέληξε στο δοκάρι του Πίκφορντ να ξεχωρίζει. Το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην «ψυχοφθόρα» διαδικασία των πέναλτι. 

«Άχαστοι» οι Άγγλοι από την άσπρη βούλα και πρόκριση στα ημιτελικά Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έχασαν πέναλτι, οι Πάλμερ, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Τόνεϊ και Αλεξάντερ Άρνολντ ευστόχησαν, ο Πίκφορντ είπε «όχι» στην εκτέλεση του Ακάντζι και η Αγγλία προκρίθηκε στους «4» του EURO 2024 με σκορ 5-3 (1-1 κανονική διάρκεια). 

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουγθκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78′ Πάλμερ), Τρίπιερ (78′ Έζε), Ράις, Μέινου (78′ Σο), Μπέλιγχαμ, Σάκα, Κέιν (109′ Τόνεϊ), Φόντεν (115′ Αλεξάντερ-Άρνολντ)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Ρίντερ (63′ Τσούμπερ), Έμπισερ (118′ Αμντουνί), Τσάκα, Φρόιλερ (118′ Σιέρο), Βάργκας (63′ Βίντμερ), Εντόι (98′ Εντόι), Εμπολό (109′ Σακίρι)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό