31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Επτάστερη μαγεία και απόλυτος βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ειδήσεις Ελλάδα

Το έβδομο το πιο επιβλητικό, το πιο παναθηναϊκό! Ο εξάστερος έγινε… επτάστερος και το 10ο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο ήρθε στην Ελλάδα από τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 το βράδυ της Κυριακής (26/05) στον τελικό του Final Four της EuroLeague και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε σε έναν φρενήρη ρυθμό τις δύο ομάδες, ιδίως την Ρεάλ Μαδρίτης που είχε ασύλληπτη ευστοχία από την περιφέρεια, σε μια εικόνα που θύμιζε κατά πολύ το αντίστοιχο ξεκίνημα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Κατ’επέκταση οι Μαδριλένοι κατάφεραν να ανοίξουν το γήπεδο και να κυκλοφορήσουν ακόμα καλύτερα τη μπάλα, ευστοχώντας με όποιον τρόπο επιχειρούσαν να βάλουν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να ακολουθήσει αυτόν απίστευτα υψηλό ρυθμό σε έναν βαθμό, βρίσκοντας μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και μη αφήνοντας την αναποτελεσματική του άμυνα να του πληγώσει την αυτοπεποίθηση.

Παρόλα αυτά, το 36-25 με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στο 2ο δεκάλεπτο, ήταν… απαγορευτικό για μια σπουδαία άμυνα όπως της ελληνικής ομάδας, ενώ μεταξύ άλλων η συγκομιδή των Ισπανών αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία των πρώτων δεκαλέπτων όσον αφορά τα Final Four της Euroleague.

Στο επόμενο δεκάλεπτο, η κατάσταση άλλαξε άρδην και οι «πράσινοι» βελτίωσαν τον τομέα όπου ήταν ο πιο καταλυτικός. Έβγαλαν σκληράδα στο πίσω μέρος του παρκέ, δεν άφηναν πλέον τίποτα εύκολο για την Ρεάλ και βάζοντας και τον κόσμος τους στην εξίσωση κατάφεραν να συμμαζέψουν τη διαφορά.

Αυτή έπεσε ακόμα και στο -6 (41-35), ενώ το παιχνίδι έφτασε ακόμα και στον πόντο (48-47). Εν τέλει οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 54-49. Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν ασύλληπτα ποσοστά ευστοχίας από κάθε σημείο του παρκέ, πράγμα που επιβεβαιώνεται και στο σκορ.

Το σημείο κλειδί ήταν η άμυνα που βελτιώθηκε από πλευράς παικτών του Εργκίν Αταμάν ο οποίος χρησιμοποίησε κάθε παίκτη της δωδεκάδας του (πλην του Μπαλτσερόφσκι) παίρνοντας πράγματα από όλους.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα, βρήκε τον Παναθηναϊκό AKTOR να συνεχίζει περίτρανα την αντεπίθεσή του και η άμυνα ήταν αυτή που χάλασε για τα καλά το μυαλό των Ισπανών. Όχι μόνο εξανεμίστηκε η διαφορά υπέρ της Ρεάλ, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να περάσουν ακόμα και μπροστά με νέα μεγάλα σουτ από τον Ναν, βάζοντας «φωτιά» στην «Uber Arena» και ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του ΠΑΟ.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν πέρασε μπροστά ακόμα και με +5 (59-64) ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία και πιο καθοριστική περίοδο με το σκορ στο 61-64 και την ελληνική ομάδα να ελέγχει την κατάσταση.

Στην τελευταία περίοδο, όλοι θα περίμεναν την τελική ζαριά της Ρεάλ Μαδρίτης για να ανατρέψει τα δεδομένα για να υπερασπιστεί το στέμμα της αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν της το επέτρεψε. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν υπέρμετρη αυτοπεποίθηση στην επίθεση βάζοντας το ένα τεράστιο σουτ μετά το άλλο για να πάρει τη σκυτάλη ο αλάνθαστος Κώστας Σλούκας και να σκοτώσει τη «βασίλισσα» με συνεχόμενα τρίποντα και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ελληνικής ομάδας οριστικά και αμετάκλητα.

☘️ 𝗟𝗘 𝗣𝗔𝗡𝗔𝗧𝗛𝗜𝗡𝗔𝗜𝗞𝗢𝗦 𝗘𝗦𝗧 𝗖𝗛𝗔𝗠𝗣𝗜𝗢𝗡 𝗗’𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗘 !

Quelle performance incroyable de Mathias Lessort et de ses coéquipiers ! 🙌

Bravo au club grec qui remporte la 7ème EuroLeague de sa belle histoire ! 💫#SKWEEKLive #EveryGameMatters #SKWEEK #alwaysON pic.twitter.com/6snWQaACjQ

— SKWEEK (@skweektv) May 26, 2024

Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και το τελικό 95-80 γράφτηκε στην ιστορία ως το σκορ που έστεψε τον Παναθηναϊκό AKTOR πρωταθλητή Ευρώπης αφαιρώντας τα σκήπτρα την Μαδριλένων και ράβοντας το 7ο αστέρι στη βαριά φανέλα του «τριφυλλιού».

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ 2, Ρούντι, Καμπάσο 12 (2 τρίποντα, 4 ασίστ), Χεζόνια 8 (1/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ροντρίγκεθ 11 (1/4 τρίποντα), Πουαριέ 8 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ταβάρες 4, Γιουλ 6 (2/7 τρίποντα), Γιαμπουσέλε 8 (2), Εντιαγιέ 7 (2), Μούσα 15 (1/6 Τρίποντα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 3 (1), Σλούκας 24 (6/6 σουτ, 8/9 βολές, 3 ασίστ), Παπαπέτρου 4, Γκραντ 11 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ναν 21 (6/12 δίποντα, 2/6 τρίποντ, 3/3 βολές), Λεσόρ 17 (5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/10 βολές, 6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο 5 (4 ριμπάουντ), Μήτογλου 8 (2).

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 16/29 δίποντα, 11/36 τρίποντα, 15/18 βολές, 31 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 10 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 18/35 δίποντα, 12/22 τρίποντα, 23/30 βολές, 37 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 8 επιθετικά), 13 ασίστ, 3 κλεψίματα, 9 λάθη.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό