29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Επιφυλακτικός ο Όρμπαν για την υποψηφιότητα Ρούτε

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε εκφράσει “προβληματικές” απόψεις παλαιότερα», είναι ο λόγος που ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτος Όρμπαν δεν ξέρει αν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Φάσκει και αντιφάσκει

«Από τη μία έλεγε ότι η Ουγγαρία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ότι θα έπρεπε να υποχρεωθούμε να γονατίσουμε. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει την υποστήριξή μας», είπε.

Στήριξη στη συνεργασία Μελόνι-Λεπέν

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την άποψη ότι οι ηγέτιδες της ιταλικής και της γαλλικής ακροδεξιάς, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η Μαρίν Λεπέν, θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ερωτηθείς εάν το κόμμα του, το Fidesz, σκοπεύει να προσχωρήσει στην ευρωομάδα της Μελόνι – τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές – μετά τις εκλογές, ο Βίκτορ Όρμπαν απάντησε καταφατικά: «Ναι, αυτό παραμένει στην ατζέντα».

Συμπλήρωσε όμως ότι «όλα μπορεί να αλλάξουν», τώρα που η ανταγωνιστική ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας της Λεπέν απέπεμψε το γερμανικό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία»).

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, το AfD αποτελούσε το κύριο εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό