18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιτυχής η προσφορά δικαιωμάτων, ολοκληρώνεται η υποβολή των προσφορών

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τράπεζες που χειρίζονται την προσφορά δικαιωμάτων της Credit Suisse Group αναμένουν ότι θα ασκηθούν σχεδόν όλα αυτά τα δικαιώματα, σημειώνοντας επιτυχία για την αύξηση κεφαλαίου που μέχρι πρότινος φαινόταν σχετικά αβέβαιη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg οι τράπεζες αναμένουν από τους επενδυτές να πάρουν πολύ πάνω από το 90% των προσφερόμενων μετοχών. Οι τράπεζες δεν προβλέπουν επί του παρόντος ότι θα χρειαστεί να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσό μετοχών της Credit Suisse στα βιβλία τους στη συνέχεια.

Οποιοδήποτε υπόλοιπο ποσό αναμένεται να είναι αρκετά μικρό ώστε οι τράπεζες να είναι σε θέση να πουλήσουν σιγά σιγά τις μετοχές στην αγορά . Εάν χρειαστεί, θα μπορούν επίσης να στηριχθούν σε υπο-αναδόχους, σημαντικούς επενδυτές που έχουν συμφωνήσει να εξαγοράσουν ένα συγκεκριμένο ποσό απούλητων αποθεμάτων.

Η έκδοση δικαιωμάτων αναλήφθηκε πλήρως από περίπου 20 τράπεζες με επικεφαλής τις Deutsche Bank, Morgan Stanley, RBC και Société Générale .

Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας ήταν βασικός επενδυτής στην αύξηση κεφαλαίου, δεσμευόμενη να επενδύσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια φράγκα, κυρίως μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης τον περασμένο μήνα. Ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με μερίδιο έως και 9,9%. Οι νέες μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 9 Δεκεμβρίου στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μετοχές υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό περίπου 2,67 ελβετικών φράγκων, ακριβώς πάνω από την τιμή των 2,52 φράγκων που πρόσφερε η Credit Suisse για δικαιώματα εγγραφής στους υφιστάμενους επενδυτές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό