Home Κορονοϊός • Κοροναϊός Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί στην Αυστραλία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί στην Αυστραλία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αυστραλία αποφάσισε τη Δευτέρα να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για εργαζόμενους και υπαλλήλους υψηλού κινδύνου σε ξενοδοχεία καραντίνας μετά από αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον συναντήθηκε με ηγέτες πολιτειών για να συζητήσουν την κατάσταση, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια Αυστραλούς – περίπου το 80% του πληθυσμού – να βρίσκονται υπό κάποια μορφή περιορισμού λόγω κορωνοϊού

Πέντε από τις οκτώ πολιτείες και περιοχές της Αυστραλίας έχουν πληγεί από εστίες της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta και οι διαρροές τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν κατηγορηθεί ευρέως για την αύξηση των λοιμώξεων.

«Η παραλλαγή Delta παρουσιάζει πολύ διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν», δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Συμφώνησε ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδα ηλικιωμέννω πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μία πρώτη δόση έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε εγκαταστάσεις καραντίνας, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, πρέπει να εμβολιαστούν.

Η εμβολιαστική εκστρατεία ήταν αργή στην Αυστραλία λόγω προβλημάτων εφοδιασμού και ανησυχιών σχετικά με θρόμβους αίματος με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο οδήγησε την κυβέρνηση να περιορίσει τη χρήση του σε άτομα άνω των 60 ετών.

Ο κ. Μόρισον είπε ότι οι νεότεροι θα μπορούν τώρα να λάβουν το εμβόλιο AstraZeneca εάν ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν με τον γιατρό τους, ο οποίος θα καλυφθεί από ένα πρόγραμμα αποζημίωσης.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει μόνο πάνω από 30.500 περιπτώσεις COVID-19 και 910 θανάτους, χάρη στους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, τους οποίους είπε ο Μόρισον ότι δεν θα αρθούν μέχρι το 2022.

«Θα ήταν παράλογο να παραιτηθεί αυτό το πλεονέκτημα σε αυτό το σημείο και κατά προτίμηση σε κανένα σημείο. Αλλά αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί τον επόμενο χρόνο, νομίζω», είπε.

Το lockdown, οι σκληροί κανόνες κοινωνικής απόστασης και η γρήγορη ανίχνευση επαφών βοήθησαν στην καταστολή των προηγούμενων εστιών.

Το Σίδνεϊ, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας και η πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ), μπήκε σε lockdown δύο εβδομάδων το σαββατοκύριακο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version