29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Επιτέλους! Ο δημοφιλής emulator PPSSPP διαθέσιμος για iPhone και iPad!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήρθε η σειρά του PSP να αποκτήσει έναν emulator στο App Store του iOS, χάρη στο PPSSPP, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγο! Ο emulator από τον προγραμματιστή Henrik Rydgård αναπτύσσεται για περισσότερο από μια δεκαετία και είναι δωρεάν για να τον κατεβάσετε για iPhone και iPad.

Ο Rydgård αναφέρει ότι η έκδοση που εγκρίθηκε σήμερα έχει ορισμένους περιορισμούς σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής που ήταν διαθέσιμες μέσω διαφόρων exploits και παρακάμψεων. Ο μεγαλύτερος είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει τους Just-in-Time recompilers που μεταφράζουν εκ νέου τον κώδικα για το λειτουργικό σύστημα και μπορούν να οδηγήσουν σε ομαλότερες επιδόσεις. «Ευτυχώς, οι συσκευές iOS είναι γενικά αρκετά γρήγορες για σχεδόν όλα τα παιχνίδια PSP», λέει ο δημιουργός!

Εκτός αυτού, ο Rydgård δήλωσε ότι η υποστήριξη του Magic Keyboard του iPad έπρεπε να αφαιρεθεί επειδή «η παλιά μέθοδος χρησιμοποιούσε ένα μη τεκμηριωμένο API», αλλά ότι το χαρακτηριστικό θα επιστρέψει. Η λειτουργία RetroAchievements του emulator είναι επίσης απενεργοποιημένη. Ο Rydgård δεν εξήγησε γιατί, αλλά λέει ότι θα επανέλθει αργότερα «με ένα καλύτερο περιβάλλον χρήσης».

Το PPSSPP λειτουργεί σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS 12 ή νεότερη έκδοση, iPadOS 12 ή νεότερη έκδοση και μπορεί επίσης να αναπαραχθεί στο Vision Pro.

PPSSPP – [App Store Link]

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό