31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Επιστροφή φόρου 2020: Τα ποσά μπήκαν στο Taxisnet

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστροφή φόρου 2020: Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα ποσά των επιστροφών φόρων μέσω του TAXISnet.

Επιστροφή φόρου 2020: Ένα ακόμη δεδομένο που αφορά στη φορολογική κατάσταση των πολιτών και των επιχειρήσεων, είναι πλέον διαθέσιμο ψηφιακά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τις επιστροφές κάθε είδους φόρου, που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, τα ποσά των οποίων είναι διαθέσιμα στο Taxisnet, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση. Έτσι, οι φορολογούμενοι έχουν πλήρη και διαρκώς επικαιροποιημένη εικόνα όχι μόνο των οφειλών τους, αλλά και κάθε είδους επιστροφών, που τυχόν δικαιούνται.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει πως «μέρα με τη μέρα, υλοποιούμε το σχέδιο ψηφιακών εφαρμογών για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, εξοικονομούμε ανθρωποώρες τόσο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και για τη φορολογική διοίκηση. Οι εφαρμογές αυτές είναι, μάλιστα, ακόμα πιο χρήσιμες αυτή την περίοδο, οπότε και είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος ο περιορισμός των επισκέψεων στις ΔΟΥ».

Φορολογικές δηλώσεις: «Η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει μέχρι τις 10 Απριλίου»

Στα νέα δεδομένα για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων μέσω της ΑΑΔΕ, αναφέρθηκε ο κ. Πιτσιλής. Σε αυτό το αχαρτογράφητο περιβάλλον δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τη λειτουργία της οικονομίας. Υπολογίζουμε ότι πάνω από το 80% των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ παρέχονται ηλεκτρονικά είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Πιτσιλής στο ερώτημα αν υπάρχει περιθώριο αναστολής της καταβολής ΦΠΑ λόγω της έκτακτης κατάστασης απάντησε ότι το πλαίσιο έχει καθοριστεί από το ΥΠΟΙΚ, το οποίο έχει καθορίσει μια δυναμική λίστα που εξελίσσεται ανάλογα με τα δεδομένα. «Η ΑΑΔΕ είναι εδώ για να υποστηρίξουμε τις λύσεις αυτές διοικητικά και τεχνικά και ένα από τα μέτωπα στα οποίο δίνουμε ψηφιακή μάχη είναι να αναπτύξουμε τις τεχνολογικές εφαρμογές έτσι ώστε να λειτουργήσουν και οι αναστολές και οι ενισχύσεις, αλλά και οι καταβολές όπου πρέπει» είπε. Για τις φορολογικές δηλώσεις, δήλωσε πως θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό