27.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Επιστροφή της Toyota στη Φόρμουλα 1 μέσω της Haas

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το μηχανοκίνητο αθλητισμό η επιστροφή της Toyota στη Φόρμουλα 1 μέσω της συνεργασίας της με την Haas F1 Team σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Έτσι λοιπόν το Toyota Gazoo Racing (TGR), το τμήμα αγώνων και έρευνας και ανάπτυξης της Toyota, θα συνεργαστεί στενά με την αμερικανική Haas, σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνολογίας, την τεχνική υποστήριξη και τις παραγωγικές υποδομές.

Τα κύρια σημεία της συνεργασίας έχουν ως εξής:

Πολυετής συμφωνία: Η συνεργασία αυτή είναι μακροχρόνια και περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πόρων. Το TGR θα προσφέρει σχεδιαστικές και κατασκευαστικές υπηρεσίες, ενώ η Haas θα συνεισφέρει με την τεχνική της γνώση και εμπορικά οφέλη.

Στόχοι της συνεργασίας: Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Haas στην F1 και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της Toyota μέσω του περιβάλλοντος της F1.

Συνεργασία με Ferrari: Η Haas θα συνεχίσει να προμηθεύεται κινητήρες από τη Ferrari, ενώ η νέα συνεργασία με την Toyota προσθέτει επιπλέον πόρους στην έρευνα και ανάπτυξη, προσφέροντας στη Haas τα εργαλεία για βελτίωση των επιδόσεών της.

Ο Ayao Komatsu, επικεφαλής της Haas F1, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, αναφέροντας ότι οι προσεγγίσεις και οι δυνατότητες της Toyota στον σχεδιασμό και την παραγωγή θα είναι καθοριστικές για τη βελτίωση της απόδοσης της Haas.

Από την πλευρά της Toyota, ο πρόεδρος της Gazoo Racing, Tomoya Takahashi, τόνισε ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις ικανότητες μηχανικών και οδηγών και των δύο ομάδων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα στο Fuji International Speedway, με την αρχή της συνεργασίας να σηματοδοτείται από την εμφάνιση του λογότυπου της Toyota Gazoo Racing στα μονοθέσια της Haas στο Grand Prix των ΗΠΑ στο Austin.

Η Toyota συμμετείχε στη Φόρμουλα 1 από το 2002 έως το 2009 ως κατασκευαστής και παρόλο που ανέβηκε 13 φορές στο βάθρο δεν κατάφερε να κερδίσει Γκραν Πρι.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό