29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Επιστροφή στις νίκες για ΑΕΚ και στο +3 από Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι στο Φάληρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ έκανε το… αυτονόητο και κέρδισε τον Βόλο με 3-0 για την Super League 1. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία στο 32′ και ο ίδιος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματά του από τα 11 βήματα. Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Άμραμπατ στο 73′. Οι φιλοξενούμενοι «πάλεψαν» το παιχνίδι, αλλά δεν πήραν κάτι αξιόλογο παρά τις καλές ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο ημίχρονο. 

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Πήλιου σε τάκλιν του Κόμπα πριν το ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου με τον διαιτητή Περράκη να μην… συγκινείται (20′).

Στο 32ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς με μία όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία και με δεύτερη προσπάθεια ο σέντερ φορ της ΑΕΚ έκανε το 1-0 και πέτυχε το 4ο γκολ του για την φετινή σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκαρσία πέτυχε το τέταρτο του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα.  

Στην συμπλήρωση 40 λεπτών η «ένωση» άγγιξε και δεύτερο γκολ πάλι με τον Γκαρσία μετά από σέντρα του Γκατσίνοβιτς να… εκτινάζεται στον αέρα, αλλά η μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Στάνκοβιτς έσωσε την ομάδα του δύο φορές, καθώς στο 42′ ο Ντέλετιτς βρέθηκε στην μικρή περιοχή και ο Αυστριακός πορτιέρε… απάντησε στον Σέρβο εξτρέμ. Έπειτα, μετά από εκτέλεση κόρνερ των Βολιωτών ο Ασλανίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή και ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου» έκανε ξανά μία σωτήρια επέμβαση, για να κρατήσει το 1-0 για την ομάδα του. 

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (44′) ο Πινέδα βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω. 

Η ΑΕΚ σημείωσε το 2-0 στην αναμέτρηση με πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία (51′). Ο Τάχατος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και μετά από εξέταση του VAR, o Περράκης καταλόγισε την… εσχάτη των ποινών. Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων δεν έχασε την ευκαιρία και διπλασίασε τα τέρματά του για τον αγώνα. 

Στο 73′ η «ένωση» χτύπησε στην αντεπίθεση και έκανε το 3-0. Ο Σιμάνσκι με μία πάσα-κλειδί βρήκε τον Άμραμπατ με τον Μαροκινό με εύκολο τελείωμα «καθάρισε» το παιχνίδι για την ομάδα του.

Η ΑΕΚ πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και έφτασε στους 35 βαθμούς για την συνέχεια και θα βρεθεί πάνω από τον Ολυμπιακό ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι στις 07/01. Ο Βόλος ΝΠΣ προσπάθησε, αλλά έχασε δίκαια και έμεινε στην 10η θέση και στους 14 βαθμούς. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό