25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Επιστροφή με το 7ο από το Βερολίνο και άνετα τον Άρη ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ευρωπαϊκή χρονιά έκλεισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό AKTOR, μιας και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης στο Βερολίνο, όμως έχει μείνει ένας μεγάλος στόχος και αυτός είναι το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν τον Άρη για το πρώτο μεταξύ τους ματς στα ημιτελικά της Basket League και χωρίς να ζοριστούν, κατάφεραν να επικρατήσουν με στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Ο Κέντρικ Ναν κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ για μία ακόμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού, έχοντας 16 πόντους, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Κέρδος σίγουρα για τον Εργκίν Αταμάν ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους. Για τον Άρη ξεχώρισε ο Ντε Σόουζα με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από νωρίς ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε μπει ορεξάτος και δεν έμοιαζε διατεθειμένος να περάσει ένα δύσκολο απόγευμα κόντρα στον Άρη. Οι «κίτρινοι» ζοριζόντουσαν στη δημιουργία και προσπαθούσαν μόνο με τρίποντα τα πρώτα πέντε λεπτά να σκοράρουν.

Με εξαιρετική άμυνα, αλλά και δημιουργία επιθετικά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε πάρει πρώτη φορά διψήφια διαφορά με το σκορ στο 16-6 στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Άρης δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 28-13.

Τρομερός Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος είχε 5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπαλτσερόφσκι με 7, ενώ ακολουθούσε ο Μπλούμπεργκς του Άρη με 6. Ο Άρης είχε 7 λάθη και αυτό προφανώς τον είχε «πληγώσει».

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ο Άρης είχε μειώσει λίγο το σκορ, αλλά η «πράσινη» αντίδραση ήταν άμεση. Μπορεί ο Αταμάν να είχε ανοίξει το rotation της ομάδας του, ωστόσο αυτό δεν είχε σταθεί πρόβλημα, μιας και η διαφορά ήταν μόνιμα σε διψήφιο νούμερο.

Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε το προβάδισμα με 43-32, έχοντας 9/15 δίποντα και 3/10 τρίποντα. Μπαλτσερόφσκι και Ντε Σόουζα ήταν οι πρώτοι σκόρερ του αγώνα, έχοντας από 10 πόντους εκατέρωθεν.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Το σύνολο του Αταμάν, ακόμα και αν προσπαθούσε να πιέσει ο Άρης, έβρισκε λύσεις επιθετικά. Οι Θεσσαλονικείς που δεν ήθελαν να τα παρατήσουν, με ένα απίστευτο τρίποντο του Βασίλη Τολιόπουλου, είχαν μειώσει στους 8, στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-59).

Ένα ματς το οποίο είχε ρυθμό από την αρχή, με τους γηπεδούχους βέβαια να είχαν μόνιμα το προβάδισμα. Άπαντες έμοιαζαν απόλυτα συγκεντρωμένοι, έστω και αν είχε προηγηθεί το Final Four του Βερολίνου και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού.

Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές Ευρώπης «φόρτσαραν» και μέσα σε 3:30 λεπτά, είχαν πάει τη διαφορά στους 17 πόντους (81-64). Ο Παναθηναϊκός AKTOR όχι απλά διαχειρίστηκε άριστα τη διαφορά του, αλλά έκανε τρομερή δουλειά αμυντικά και επιθετικά στα τελευταία λεπτά, φτάνοντας στη νίκη με 89-71.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό