22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιστολή του Προέδρου της ΕΦΕΕΑ Νίκου Κούβαρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγαπητοί μου φίλοι και συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την τιμητική εκλογή μου στο αξίωμα του προέδρου στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Συγχαίρω όλους τους συναδέλφους εκλεγμένους και μη που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής προεδρείου.

Η ευθύνη του έργου που αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας είναι μεγάλη και σημαντική υπό το βάρος της διαδοχής των άξιων συναδέλφων των προηγούμενων Δ.Σ.. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον απερχόμενο πρόεδρο και φίλο τον Δημήτρη Τσαμόπουλο για το άξιο έργο του.

Από σήμερα ξεκινάει ένα καινούριο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά όμως όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά, με ενότητα, για τα θέματα των κλαδικών προβλημάτων για το καλό του συνόλου των μελών μας. Θα σταθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, δίπλα στους συναδέλφους και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα το επόμενο διάστημα σοβαρά θέματα που κρίνουν το μέλλον του κλάδου μας.

Προτείνω, να επιλυθούν τα παρακάτω θέματα όπως τα έχουμε αναφέρει συνολικά όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ.

Επιγραμματικά αναφέρω:

1) Επίλυση θεμάτων mydata2) Επίλυση θεμάτων ασθένειας λογιστή 3) Συγκεκριμένη νομοθεσία για χρονικό διάστημα φορολογικών δηλώσεων και υποχρεώσεων συνάδελφων4) Αναστολή υποχρεώσεων για το μήνα Αύγουστο 5) Σχετικά θέματα επίλυσης προβλημάτων ΕΦΚΑ-ΤΕΚΑ6) Σχετικά προβλήματα με Τράπεζα Ελλάδος – Πραγματικών Δικαιούχων 7) Σχετικά προβλήματα ΓΕΜΗ –ΥΜΣ 8) Αποφάσεις στη Δ.Ε.Δ. και επίλυση προστίμων9) Σχετικά προβλήματα φορολογικών ασφαλιστικών θεμάτων για κάθε οικογένεια φοροτεχνικού-λογιστή.10) Επίλυση της νομοθεσίας Ν.4557

Τα μέλη μας αγωνιούν και είναι προβληματισμένα για την δυσχερή και μη λειτουργική κατάσταση που έχει φτάσει η ένωσή μας που είναι η μεγαλύτερη ένωση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να οργανωθούμε όλοι μαζί για να δυναμώσουμε την ένωσή μας την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. με την ενεργή συμμετοχή μας σε όλες τις δράσεις της.

Επίσης προτείνω τα εξής:

Δημιουργία επιστημονικής ομάδας, με τη συμμετοχή μελών της ένωσής μας που έχουν την κατάλληλη εμπειρία, κατάρτιση και εξειδικευμένη γνώση για την αντιμετώπιση κλαδικών  θεμάτων. Να αναλαμβάνουν  θέση εισηγητών σεμιναρίων και να εκπροσωπούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ένωση μας και τις θέσεις της σε όλα τα θέματα που μας αφορούν.

Διενέργεια σύμπραξης μνημονίων συνεργασίας με όλα τα επιμελητήρια Αττικής ώστε να εξασφαλίσουμε δωρεάν αίθουσες προς την ένωση μας και συγχρόνως επιχορήγηση οικονομική προς την ένωση μας και επιμόρφωση από επαγγελματικούς φορείς του κλάδου μας.

Σύμπραξη μνημονίων με πανεπιστήμια. Μνημόνιο συνεργασίας με σχετικά σεμινάρια επιμόρφωσης από τα Πανεπιστήμια και επιχορήγηση προς την ένωσή μας.

Συνεργασία με τράπεζες για έκδοση χρεωστικών καρτών για τα μέλη που καταβάλλουν συνδρομή των 80 ευρώ που θα επιλέγουν κατά προτίμηση με 8 ισόποσες δόσεις 10 ευρώ το μήνα. Ανταποδοτικά θα φροντίσουμε να παρέχεται σχετική έκπτωση από μεγάλες εταιρίες και ομίλους με τους οποίους πρόκειται να έρθουμε σε επαφή ώστε να εξασφαλίσουμε στα μέλη μας περισσότερα προνόμια.

Θέλοντας να υποστηρίξουμε την νέα γενιά και σε συνεργασία με φορείς θα προωθήσουμε δράση για δωρεές –επιχορήγησες προς τα παιδιά των οικογενειών κάθε μέλους μας σε μορφή υποτροφίας ή χρηματικού ποσού.

Εκδρομές και ταξίδια σε κάθε σεζόν.

Τον εκσυγχρονισμό των γραφείων της ένωσης μας με πλήρη  αναβάθμιση μηχανογραφικού εξοπλισμού software για τον πλήρη έλεγχο όλων των υποχρεώσεων, συναλλαγών, συνδρομών και επιχορηγήσεων της ένωσης μας. Επίσης την ψηφιοποίηση των παραστατικών που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα μέλη μας για τις συνδρομές τους.

Προβολή και ανάδειξη της ένωσης μας. Η επιστημονική ομάδα που ανέφερα παραπάνω που θα αποτελείται από μέλη της ένωσής μας, όπου θα μπορούν να αρθρογραφούν σε εφημερίδες -site- περιοδικά οικονομικών θεμάτων και να συμμετέχουν σε διάφορα φόρουμ υπό την αιγίδα της ένωσης, θα ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. σε συνεδρίαση για κάθε επόμενο μήνα. Η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα θα συνδράμει αντίστοιχα την ένωση μας σε οποιαδήποτε απόφαση του Δ.Σ.

Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού site της ένωσής μας και διαφόρων πλατφορμών ηλεκτρονικών ενημερώσεων στα Μ.Μ.Ε. για καλύτερη και άμεση επικοινωνία προς τα μέλη μας. Συγχρόνως θα εφαρμοστεί απόφαση προηγουμένων Δ.Σ. η κάθε παράταξη θα έχει ξεχωριστά banner στο site που θα ανακοινώνει και θα ενημερώνει τα μέλη τους.

Live stream (μέσω zoom) ανοιχτά συμβούλια Δ.Σ. για να μπορούν οι συνάδελφοι όποιος επιθυμεί να συμμετέχει.

Ως πρόεδρος σας παραθέτω τις παραπάνω προγραμματικές δηλώσεις και με τη σύμπραξη όλων σας θα προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε έως τον επόμενο χρόνο ώστε τα μέλη μας να αισθανθούν την ασφάλεια και την υποστήριξη που αρμόζει στον κλάδο μας.

Εφόσον πετύχουμε όλους τους στόχους μας θα έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια ένωση ισχυρή οικονομικά και ανεξάρτητη με την υποστήριξή σας ώστε να γίνει εφικτή η εισφορά συνδρομής των μελών μας στα 60 ευρώ.

Με τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που σας έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σας καλώ να αγκαλιάσετε τις παραπάνω προτάσεις και φυσικά αναμένω και τις δίκες σας προτάσεις και ιδέες για να τις αναδείξουμε.

Ευχαριστώ πολύ τους άξιους συναδέλφους, για όσα μου δίδαξαν και με ενέπνευσαν για να είμαι σήμερα εδώ δίπλα σας με σύμπνοια και με πνεύμα ομαδικότητας που πρέπει να τους τιμώ και να τους αναφέρω τον κ. Στέφανο Χαρμάντα, την κ. Αθανασία Μαργέλλου, τον κ. Κοσσίδα Ζαχαρία, την κ. Λάγιου Ελένη, την κ. Μπάσδελη Ανάστασιο, τον κ. Νικόλαο Αυλωνίτη, τον κ. Δημήτριο Τσαμόπουλο και τον κ. Χριστόπουλο Γεώργιο.Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό